Foto 2020 – Kolesartvo

KOLESARSKI IZLET 14.7.2020 Bašelj

Zbrali smo se na običajnem mestu pri vodnjaku in se odpeljali do Šenčurja, kjer smo imeli prvi postanek in nadaljevali  skozi Visoko, Hotemaže, Breg in Preddvor. V Preddvoru smo imeli postanek za kavo. Nato smo se odpeljali skozi vas Bela v Bašelj in se ustavili pri naši bivši kolesarki Dragi. Pot v Bašelj je kar strma, do Draginega doma pa je tako strma, da smo šli peš. Draga nas je pogostila s pijačo in prigrizki. Bilo je prijetno, vendar je bilo treba prevoziti še pot do doma. Vračali smo se skozi vasi Žablje, Čadovlje, Hraše, Tatinec, Bobovek, Kokrica, kjer smo se razšli in odpeljali vsak proti svojemu domu. Prevozili smo 33 km, izleta pa se je udeležilo 25 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET 7.7.2020 Komenda

Danes zjutraj smo se zbrali ob 8. uri pri vodnjaku. Dan je bil lep. Odpeljali smo se mimo TUŠ centra, po naši priljubljeni kolesarski stezi do Šenčurja in nato v Velesovo, Cerklje, Zalog, Klanec, Podboršt. V Planinskem domu smo imeli postanek za kavo. Vračali smo se skozi vasi Komendska Dobrava, Cerkljanska Dobrava, Zalog, Pšata, Dvorje, Luže, Visoko, Britof, Primskovo. Na Primskovem smo se ustavili pri našem kolesarju Gorazdu, ki nas je pogostil na svojem domu. Prejšnji dan je praznoval rojstni dan. Bilo je prijetno. Prijetno utrujeni smo se odpravili vsak proti svojemu domu. Izleta se je udeležilo 27 kolesarjev, prevozili pa smo 45 km.

KOLESARSKI IZLET 30. 6.2020 Slavkov dom

Danes nam je pa nagajalo vreme. Napoved je bila, da bo zjutraj deževalo, nakar naj bi se zjasnilo in smo zato naš izlet prestavili in se zbrali ob 9. uri pri vodnjaku. Dež je res ponehal in naredil se je lep dan idealen za kolesarjenje. Odpeljali smo se skozi vasi Drulovko, Breg, Jama, Praše, Mavčiče, Podreča, Zbilje, skozi Medvode in skozi vas Seničica do Golega Brda. Postanek za kavo smo imeli v gostilni Bormes, pod Slavkovem domom. Vračali smo se po drugem bregu Save skozi Goričane, Soro, Trato, Orehe k v Kranj. Bili smo zadovoljni da je vreme zdržalo. Prevozili smo 45 km, izleta se je udeležilo 19 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET Tržič 23. 6.2020 Tržič

Spremenili smo zborno mesto. Odločili smo se, da se bomo od sedaj naprej zbirali pri vodnjaku v centru Kranja, ker je tukaj več prostora. Odpeljali smo se skozi Naklo, Cegelnico, Strahinj, Duplje, Žiganja vas, Sebenje, Pristava Tržič, Bistrica. V Bistrici smo imeli postanek za kavo. Tokrat nas je pogostila naša kolesarka Ivica, ker je tudi ona letos praznovala okroglo obletnico. Vračali smo se skozi Kovor, Podbrezje, Strahinj, Naklo v Kranj. Prevozili smo 41 km. Izleta se je udeležilo 27 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET 16. 6.2020 Vodice

Za današnji izlet smo se tudi zbrali pred bivšo trgovsko šolo in se odpeljali mimo NK Hrastje v Voklo, Trboje, Valburga, Dobruša v Vodice, kjer smo imeli PRI MARJANCI postanek za kavo. Tokrat nas je pogostila naša kolesarka Darja, ki je praznovala okroglo obletnico. Vračali smo se skozi Lahovče, Zalog, Zgornji Brnik, Šenčur, do TUŠ Centra, kjer smo se razšli. Tokratni izlet je bil daljši. Prevozili smo 48 km, udeležilo se ga je 21 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET 2.6.2020

Zaradi koronavirusa smo tudi kolesarji kasneje začeli kolesarsko sezono. Prvi kolesarski izlet smo organizirali  2.6.2020. Zbrali smo se pri bivši trgovski šoli in se odpeljali v Prebačevo, Voklo, Šenčur, Luže, Velesovo, Trata.

V KANTINI smo imeli postanek za kavo. S piškoti in pijačo nas je pogostila naša kolesarka Kati, ki je v aprilu praznovala okroglo obletnico. Pogostil nas je tudi kolesar Franci. Nato smo se odpeljali proti domu in sicer skozi Srednjo vas, Šenčur in po novo zgrajeni kolesarski stezi do TUŠ centra, kjer smo se razšli.

Za prvi izlet smo izbrali malo lažjo turo, prevozili smo 30 km. Vreme je bilo lepo. Izleta se je udeležilo 31 kolesarjev.