Foto 2019

Slike z izleta na Boč

V četrtek smo se pa imeli res lepo, še vreme je bilo primerno, le na vrhu stolpa je pihalo. Najprej smo se ustavili na Trojanah (krof in kavica), potem smo pa nadaljevali do Zg. Poljčan, kjer smo planinci pričeli pohod; pohodniki pa so se odpeljali še naprej do planinskega doma na Boču. Od planinskega doma naprej smo šli pa vsi skupaj na vrh Boča. Pot se je skoraj ves čas strmo vzpenjala. Na vrhu smo se nekateri povzpeli na razgledni stolp. Na Boču je rastišče velikonočnice, žal je že odcvetela, videli smo pa rastišča. Ta roža je zelo redka in je zaščitena. Na povratku smo si ogledali še cerkvico sv. Miklavža. Malico smo imeli pa v gostilni Kajtna v Poljčanah.

Še enkrat bi se zahvalila Marjani za tako super vodenje.

Slike z izleta po Orionovi poti 28.3.2019

V četrtek smo pa hodili po Orionovi poti. Marjana nam je že v avtobusu povedala veliko zanimivosti o sami poti. V Jurkloštru smo si ogledali smostan in cerkev sv. Mavricija. Lokalni vodnik nam je razložil veliko stvari in pokazal skrivne stopnice. Cerkev je pa enoladijska; takih je malo v Sloveniji. Potem smo šli pa naprej po naši poti mimo Šmidovega mlina, videli smo tudi Gračniški slap, potem pa v hrib do treh gričev. Videli smo veliko rastlin in tudi gobe. Na koncu poti smo se pa ustavili pri Pečerniškem slapu, kjer smo naredili skupinski posnetek. Malico smo imeli pa v gostišču pri Olgi.

Slike z izleta na Nanos 21.3.2019

Pošiljam vam posnetke, ki so nastali v četrtek 21.3.2019 na poti na Nanos. Pihalo je, pa tudi sneg je bil, vemdar dobra volja vse premaga.

Slike z izleta na sv. Lovrenc 14.3.2019

Včeraj (14.3.2019) smo imeli pa izlet na sv. Lovrenc na Banjški planoti. V Cerknem smo imeli prvi postanek za kavico, potem smo se pa odpravili na pot proti Kanalu in do Grgarskih Raven, kjer smo pričeli naš pohod. Hodili smo po pravi kraški pokrajini, borov in tudi ponekod smrekov gozd, pa skale. Videli smo tudi jasli za hranjenje živali. Videli smo tudi koze in ovce, pa cvetje in mačice. Na Primorskem je že vse v cvetju. Sprehodili smo se tudi do spomenika Milana Kalana Kleka, to je bil skojevec, ki je poleg še drugih mladeničev bil ubit tik pred svobodo 27.4.1945. Po sestopu smo se zapeljali do gostišča Anja, kjer smo imeli malico. Potem pa naravnost domov.

Slike z izleta na Trebni vrh 7.3.2019

Pošiljam vam slike z izleta na Trebni vrh, ki je bil v četrtek 7.3.2019. Naš pohod smo pričeli v vasi Vrbnik, hodili smo po gozdnih poteh do vasi Vrhtrebnje. Tam je cerkev sv. Jakoba. Pot smo nadaljevali do obeležja 15. poldnevnika - spomenika. Pri lovsem domu smo imeli postanek za malico iz nahrbtnika, potem smo se pa povzpeli še do Trebnega vrha. Za zaključek pa smo imeli malico v Trebnjem. Imeli smo se lepo, videli smo pomladno cvetje in tudi vreme nam je bilo naklonjeno. Ko smo se pa vrnili v Kranj, smo pa morali odpreti dežnike, ker je deževalo.

Slike z izleta od Opatije do Lovrana 28.2.2019

V četrtek 28.2.2019 smo se pa odpravili na izlet od Opatije do Lovrana. Hodili smo ob obali, vreme je bilo pomladno, morje mirno, videli smo cvetoče mimoze in druge rože. Ivo V. kot naš prvi spremljevalec nam je povedal veliko zanimivih reči. Res se je potrudil. Malicali smo pa na naši strani in bilo je dobro. Imeli smo se zelo lepo, pa še zelo veliko nas je bilo.

Slike z izleta na sv. trojico 21.2.2019

Danes smo imeli pa res lep izlet. Odpravili smo se na sv. trojico nad Domžalami. Videli smo veliko pomladnega cvetja, hodili smo skozi jelkin gozd. Pot je bila ponekod malo blatna. Vreme pa prav spomladansko. Marjana se je pripravila kot vedno, super. Na malico oz. kosilo pa smo šli v gostišče Zajec.

Slike z podelitve medalj za športnika leta 14.2.2019

V četrtek pa nismo imeli hribovskega izleta ker smo imeli prireditev in podelitev medalj za športnika leta 2018. Zlate medalje so si prislužili kar trije, enajst je bilo srebrnih in še enkrat več bronastih medalj. Predsednica društva je imela govor in tudi vodja vseh sekcij. Prišel nas je pa obiskat tudi gospod Janez Sušnik.

Slike z izleta ob Dragonji 7.2.2019

Slike z izleta po Krasu 31.1.2019

V januarju nam je odpadlo kar nekaj izletov, ta četrtek smo imeli pa srečo. Na začetku je kazalo bolj slabo, vendar nas je pozdravilo sonce in tudi burja ni pihala. Naš prvi spremljevalec Ivo V. se je res dobro pripravil in nam opisal vse kraje, kjer smo hodili, pa zanimivosti in tudi znane osebnosti, ki so živeli in delovali na Krasu. Ferarijev vrt je bil res zanimiv, še lepši bi bil pa spomladi ali jeseni. Kras in njihove stavbe so res posebne. Malico smo si pa privoščili v Sežani. Imeli so se lepo.

Slike z izleta na Debni vrh 10.1.2019

Včeraj (10.1.2019) smo se pa odpravili na Debni vrh nad Ljubljano. Na začetku je malo pršilo iz megle, potem smo dočakali pa tudi sonce. Pot je bila prijetna, ni bila naporna. Na vrhu je lesen stolp, vendar razgleda ni bilo, ker je bilo preveč oblačno. Na malico smo se pa odpeljali spet h Tonaču v Cerklje. Zelo je bila okusna. Pa se naši pohodnici Nadi B. smo čestitali ob njeni okrogli obletnici.

Izlet na Šmarjetno goro 3.1.2019

V četrtek 3.1.2019 smo tako kot vsako leto pričeli naš pohod na Šmarjetno goro. Vreme je bilo lepo, snega pa nič. Naš pohodnik Jože B. je konec leta praznoval okrogli jubilej in zato nas je presenetil, vsakemu je ponudil kozarec vina, da smo nazdravili. Imeli smo se lepo.