Foto 2020

Slike z izleta na Konjiško goro 12.3.2020

Tole je nastalo včeraj. Odpravili smo se proti Vranskem, kjer smo imeli prvo jutranjo kavo in krof. V avtobusu nam je Ivo razložil potek poti, da smo se lahko odločili ali gremo s planinci ali pohodniki. Pot smo nadaljevali do Slovenskih Konjic, kjer smo planinci začeli naš pohod po Zmajčkovi poti do Stolpnika (1012 m), ki je najvišji vrh Konjiške gore. Pot je potekala kar precej navkreber, ponekod so bile stopnice. Hodili smo po gozdu. Tudi tam je bilo veliko drevja podrtega in gozdni delavci so spravljali les v dolino. Na vrhu stoji 25 m visok razgledni stolp na katerega vodi 140 stopnic. Zgoraj je bil razgled na vse strani, na Pohorje, Paški Kozjak in Boč. Pohodniki so imeli malo krajši pohod, na vrhu smo se pa srečali. Vrnili smo se planinci in pohodniki po isti poti do avtobusa. Odpeljali smo se do Frankolovega, kjer smo imeli v Gostišču Turist malico. Malica je bila okusna. Vreme je bilo lepo, le pihalo je.

Ostanite zdravi in lep pozdrav

Slike z izleta Od Slaka do Pavčka 5.3.2020

V četrtek 5.3.2020 smo se odpravili na Dolenjsko. Že v avtobusu je Ivo povedal veliko o Tonetu Pavčku in Lojzetu Slaku. Prebral je nekaj Pavčkovih verzov in poslušali smo glasbo Lojzeta Slaka. Zapeljali smo se do Mirne Peči, kjer smo si ogledali cerkev sv. Kancijana in spomenik Lojzeta Slaka. Hodili smo po poljskih in gozdnih poteh in prispeli na Veliki Kal, potem smo se pa spustili na Mali kal do domačije Barbovih - hiše Slakove mladosti, ki jo je preživel pri stari mami. V Šentjuriju nas je na domačiji pričakala sorodnica Lojzeta Slaka, ki nam je veliko povedala o njegovem življenju in glasbenih začetkih. Na domačiji smo imeli kosilo. Tudi mlad muzikant nam je igral na harmoniko. Pohod je bil lep in zanimiv, pa še vreme nam je bilo naklonjeno.

Slike z izleta po Beblerjevi poti 20.2.2020

Včeraj (20.2.2020) smo šoli pa na morje. Prvo jutranjo kavico smo popili v Kozini, potem smo nadaljevali pot do Ankarana. Najprej smo se po stopnicah povzpeli do asfaltne ceste, ki vodi mimo cerkve sv. Nikolaja. Malo višje smo prešli v gozd, hodili smo po pobočju Črnega vrha. Nadaljevali smo pot skozi Hrvatine, tam je tudi osnovna šola dr. Aleša Beblerja. Šli smo tudi mimo vojašnice. Hodili smo mimo vinogradov, pot se je spoščala do obale, kjer je pokopališče školjk in polžev. Razgledi so bili dobri, videli smo luko Koper. Hodili smo po tlakovani poti, kasneje pa po mostičkih, ki so nas privedli do spomenika dr. Aleša Beblerja. Naš izlet smo zaključili z malico, ki smo jo imeli v gostišču Stari Grad v Senožečah.

Imeli smo se lepo. Marjana je že v avtobusu povedala veliko zanimivosti o sami poti, pa še vreme je naredilo svoje.

Prireditev ob podelitvi medalj in priznanj za športnika leta

V petek 14.2.2020 (na Valentinovo) smo imeli v Društvu prireditev - tokrat že trideseto leto so podelili medalje in priznanja za športnika leta. Tokrat smo imeli našo prireditev na Občini. Najprej je predsednik društva gospod Marjan Mihelčič pozdravil vse prisotne in goste, potem pa je povedal, koliko je letos nagrajencev glede na doseženo število točk. Letos sta bili podeljeni dve zlati medalji, devet srebrnih in enaintrideset bronastih medalj. Za medalje se je potegovalo 290 upokojencev. Priznanja je dobilo deset  upokojencev, ki so se v preteklih letih udeleževali različnih dejavnosti v društvu in prejemali tudi medalje, sedaj pa to ni več mogoče zaradi različnih vzrokov.

Prireditev je popestil nastop pevskega zbora lati medalji je podelil župan, srebrne predsednik društva, bronaste pa vodja za šport in gibalno kulturo gospod Ivo Veger.

Slike z izleta na sv. Socerb 6.2.2020

Včeraj (6.2.2020) smo se odpeljali proti Primorski. Naš cilj je bil sv. Socerb 817 m visok hrib, ki je najvišji vrh Brkinov. Ivo nam je že med potjo veliko povedal o sami poti in o sv. Socerbu oz. sv. Servulu. Prva postaja je bila Divača, kjer smo popili prvo jutranjo kavico, nadaljevali smo pot do vasi Rodik in tam smo pričeli naš pohod. Hodili smo po gozdnih in travniških poteh. Ponekod je bilo zelo veliko listja, segal je kar visoko čez gležnje. Šli smo skozi vas Artviže, ki je najvišje ležeča vas v Brkinih. Na vrhu gore stoji cerkev sv. Socerba. Z vrha so tudi zelo lepi razgledi na vse strani. Vračali smo se po drugi poti, mimo vasi Mrše. Malico smo imeli v Divači v gostilni Malovec. Tokrat nas je bilo veliko, pa še nekaj novih se je udeležilo izleta.

Lepo smo se imeli, pa še vreme nam je dobro služilo.

Slike z izleta na Rudnico 30.1.2020

Pošiljam vam slike z izleta na Rudnico 946 m razglednik. Najprej smo se na prvo jutranjo kavico ustavili v Bohinjski Bistrici, nato smo nadaljevali pot z avtobusom še nekaj kilometrov, kjer smo planinci izstopili. Pot je bila v začetku kar strma, hodili smo po gozdu, prispeli smo pod strme pečine, potem pa pot postopoma postaja vse manj strma. Prečili smo krajšo razgledno jaso, potem pa mimo kapelice na greben Rudnice. Videli smo tudi padalce, pa veliko črnega teloha. Hribi so se tudi lepo videli, tudi Triglav je v svoji beli lepoti kraljeval. Sestopili smo po isti poti. Pohodniki so tudi veliko videli. Šli sp do slapu, pa pri Aljaževem stolpu so se slikali. Imeli smo se vsi dobro. Na malico smo se odpeljali v Lesce, kjer smo jedli piščančjo obaro in pecivo.

"Od klopce do klopce" 23.1.2020

Včeraj (23.1.2020) smo se pa odpeljali proti Štajerski. Najprej smo se ustavili na Vranskem, kjer smo si nudili jutranjo kavo in krof, potem pa smo pot nadaljevali skozi Šentjur do Gorice. Pohod od klopce do klopce je pot po kozjanaskih hribih nad Slivniškim jezerom. To so razgledišča Gaj, Gradišče, Peske, Sveta Helena, Col, Turnče. Razdelili smo se v dve skupini, prva je obiskala Gradušče, Peske in Sveto Heleno, druga pa samo zadnja dva. Hodili smo malo po asfaltu, pa po gozdnatih poteh in kolovozih. Malo je bilo oblačno, zato razgledi niso bili tako daljnosežni. Marjana nam je že v avtobusu razložila samo pot in znamenitosti ob njej. Obe skupini sta se vrnili v vas Bukovje, kjer nas je čakal avtobus in nas odpeljal do gostišča Lesjak v Gorici na malico. Malica je bila okusna. Vračali smo se po isti poti nazaj v Kranj.

Lepo smo se imeli.

Izlet na Tinjan 16.1.2020

Včeraj (16.1.2020) smo odšli proti Primorski in sicer na Tinjan 374 m. Najprej smo se ustavili na Kozini, kjer smo si nudili jutranjo kavico. Nato smo se odpeljali v vas Osp, kjer je znano slovensko plezališče in tam smo začeli naš pohod na Tinjan. Že v vasi se nam je pridružila najprej ena, potem pa še ena psička, ki sta nas spremljali vso pot . V začetku je bila pot kar navkreber, šli smo po gozdu, kasneje po travi in prečkali smo cesto. Na vrhu stoji cerkev sv. Mihaela. Ob cerkvi smo se ustavili in pomalicali. Pa še ena hribovka bo imela rojstni dan (okroglo obletnico) in nas je pogostila. Vračali smo se po drugi poti do vasi Gabrovica. Obe psički sta nas pospremili do konca, kjer smo mi šli v avtobus. Odpeljali smo se do turistične kmetije Hudičevec, kjer smo imeli okusno malico. Na kmetiji je poleg staršev, starih staršev še deset otrok in vsak po svojih zmožnostih pomaga. Stara mama - nona nam je razkazala še muzej starih predmetov. Pri 94 letih ima neverjetno energijo in še vedno tudi ona pomaga na kmetiji.

Tokrat nas je bilo pa res veliko, 57 se nas je udeležilo in imeli smo se lepo.

Izlet na Šmarjetno goro 9.1.2020

Spet je leto naokrog in kot vsako leto pričenjamo z našimi pohodi in vedno je prvi pohod na Šmarjetno goro. Peš smo se odpravili od avtobusne postaje čez savski most in mimo graščine na Šmarjetno goro. Vreme je bilo lepo, družba pa tudi. Nada je imela rojstni dan in nas je vse pogostila, ja pa Danica je tudi spekla zelo dobre štrukeljčke.