Foto 2020

Slike z izleta na sv. Socerb 6.2.2020

Včeraj (6.2.2020) smo se odpeljali proti Primorski. Naš cilj je bil sv. Socerb 817 m visok hrib, ki je najvišji vrh Brkinov. Ivo nam je že med potjo veliko povedal o sami poti in o sv. Socerbu oz. sv. Servulu. Prva postaja je bila Divača, kjer smo popili prvo jutranjo kavico, nadaljevali smo pot do vasi Rodik in tam smo pričeli naš pohod. Hodili smo po gozdnih in travniških poteh. Ponekod je bilo zelo veliko listja, segal je kar visoko čez gležnje. Šli smo skozi vas Artviže, ki je najvišje ležeča vas v Brkinih. Na vrhu gore stoji cerkev sv. Socerba. Z vrha so tudi zelo lepi razgledi na vse strani. Vračali smo se po drugi poti, mimo vasi Mrše. Malico smo imeli v Divači v gostilni Malovec. Tokrat nas je bilo veliko, pa še nekaj novih se je udeležilo izleta.

Lepo smo se imeli, pa še vreme nam je dobro služilo.

Slike z izleta na Rudnico 30.1.2020

Pošiljam vam slike z izleta na Rudnico 946 m razglednik. Najprej smo se na prvo jutranjo kavico ustavili v Bohinjski Bistrici, nato smo nadaljevali pot z avtobusom še nekaj kilometrov, kjer smo planinci izstopili. Pot je bila v začetku kar strma, hodili smo po gozdu, prispeli smo pod strme pečine, potem pa pot postopoma postaja vse manj strma. Prečili smo krajšo razgledno jaso, potem pa mimo kapelice na greben Rudnice. Videli smo tudi padalce, pa veliko črnega teloha. Hribi so se tudi lepo videli, tudi Triglav je v svoji beli lepoti kraljeval. Sestopili smo po isti poti. Pohodniki so tudi veliko videli. Šli sp do slapu, pa pri Aljaževem stolpu so se slikali. Imeli smo se vsi dobro. Na malico smo se odpeljali v Lesce, kjer smo jedli piščančjo obaro in pecivo.

"Od klopce do klopce" 23.1.2020

Včeraj (23.1.2020) smo se pa odpeljali proti Štajerski. Najprej smo se ustavili na Vranskem, kjer smo si nudili jutranjo kavo in krof, potem pa smo pot nadaljevali skozi Šentjur do Gorice. Pohod od klopce do klopce je pot po kozjanaskih hribih nad Slivniškim jezerom. To so razgledišča Gaj, Gradišče, Peske, Sveta Helena, Col, Turnče. Razdelili smo se v dve skupini, prva je obiskala Gradušče, Peske in Sveto Heleno, druga pa samo zadnja dva. Hodili smo malo po asfaltu, pa po gozdnatih poteh in kolovozih. Malo je bilo oblačno, zato razgledi niso bili tako daljnosežni. Marjana nam je že v avtobusu razložila samo pot in znamenitosti ob njej. Obe skupini sta se vrnili v vas Bukovje, kjer nas je čakal avtobus in nas odpeljal do gostišča Lesjak v Gorici na malico. Malica je bila okusna. Vračali smo se po isti poti nazaj v Kranj.

Lepo smo se imeli.

Izlet na Tinjan 16.1.2020

Včeraj (16.1.2020) smo odšli proti Primorski in sicer na Tinjan 374 m. Najprej smo se ustavili na Kozini, kjer smo si nudili jutranjo kavico. Nato smo se odpeljali v vas Osp, kjer je znano slovensko plezališče in tam smo začeli naš pohod na Tinjan. Že v vasi se nam je pridružila najprej ena, potem pa še ena psička, ki sta nas spremljali vso pot . V začetku je bila pot kar navkreber, šli smo po gozdu, kasneje po travi in prečkali smo cesto. Na vrhu stoji cerkev sv. Mihaela. Ob cerkvi smo se ustavili in pomalicali. Pa še ena hribovka bo imela rojstni dan (okroglo obletnico) in nas je pogostila. Vračali smo se po drugi poti do vasi Gabrovica. Obe psički sta nas pospremili do konca, kjer smo mi šli v avtobus. Odpeljali smo se do turistične kmetije Hudičevec, kjer smo imeli okusno malico. Na kmetiji je poleg staršev, starih staršev še deset otrok in vsak po svojih zmožnostih pomaga. Stara mama - nona nam je razkazala še muzej starih predmetov. Pri 94 letih ima neverjetno energijo in še vedno tudi ona pomaga na kmetiji.

Tokrat nas je bilo pa res veliko, 57 se nas je udeležilo in imeli smo se lepo.

Izlet na Šmarjetno goro 9.1.2020

Spet je leto naokrog in kot vsako leto pričenjamo z našimi pohodi in vedno je prvi pohod na Šmarjetno goro. Peš smo se odpravili od avtobusne postaje čez savski most in mimo graščine na Šmarjetno goro. Vreme je bilo lepo, družba pa tudi. Nada je imela rojstni dan in nas je vse pogostila, ja pa Danica je tudi spekla zelo dobre štrukeljčke.