• Dobrodošli na spletni strani DU Kranj!

  • Teniški mojstri

  • Utrinek s kolesarskih podvigov

  • Počitek v senci

  • Zmagovalke Prstometa

oglas_DU

 

Obvestila

VABILO na SREČANJE GORENJSKIH UPOKOJENCEV 2022

Spoštovani upokojenci, spoštovane upokojenke!

Pokrajinska zveza društev upokojencev Gorenjske v sodelovanju z DU Gorje organizira 29. letno srečanje upokojencev, ki bo

v ČETRTEK, dne 7. julija 2022, s pričetkom ob 10.00 uri, na prostoru poleg Športnega centra na POKLJUKI.

Prispevek udeležencev za srečanje je 10.- € in v znesku so zajeti stroški zavarovanja udeležencev, ekipa prve pomoči, gasilska služba, redarstvo s parkiranjem, mize in klo-pi, najem velikega šotora  ter bogat kulturno-zabavni program z živo glasbo.

Prijave z vplačili  kotizacije sprejemamo v društv. pis. do PON., dne 20/6-2022.

Ob prijavi se boste odločili za naročilo hrane:

  • * cela kranjska klobasa s prilogo in kruhom
  • * ričet s klobaso in kruhom
  • * mešano meso na žaru s prilogo in kruhom
  • * vegetarijanski meni

DU Kranj bo organiziralo avtobusni prevoz, če bo dovolj prijav.

Na srečanje posebej vabimo vse člane Planinsko-Pohodniške sekcije.

Odhod bo ob 7.00 uri izpred Globusa (vstopni postaji: Eurospin, Kokrica). Zapeljali se bomo do Rudnega polja na Pokljuki, kjer bomo začeli pohod na Uskovnico mimo energijskih točk. Vrnili se bomo na Rudno polje do začetka prireditve ob 10.00 uri.

Čas hoje: 2 uri, višinska razlika: 250 m

VLJUDNO VABLJENI!

DU Kranj informator 2022

PREBERI INFORMATOR

Društvo upokojencev Kranj

 
V lepi naši domovini
Kranj stoji na skali sivi;
tam v ulici Tomšičevi,
tam se zbiramo upokojenci.
 
Še kar lepa je starost naša,
mimo že mladost je naša.
Oh, da le še mi zdravi bi bili,
in lepa leta dolg' uživali.
 
Skupaj peli in plesali,
večkrat se takole zbrali.
Živeli zdaj mi, vsi upokojenci,
živeli vsi stari Kranjčani.

Začetek delovanja društva sega v leto 1946, uradno pa smo postali Društvo upokojencev Kranj leta 1976, ki od tedaj, poleg ostalih društev, združuje upokojence Mestne občine Kranj. V društvo je včlanjenih preko 1484 članov s plačano članarino in 500 z neplačano članarino, ki delujejo v športnih sekcijah, kulturnih dejavnostih, turizmu, izobraževanju in na socialnem področju. Vse dejavnosti izvajamo vse leto. O programu, ki ga društvo izdela koncem leta, izdamo brošuro »INFORMACIJE in PROGRAM« za tekoče leto. To brošuro prejme vsak član ob plačilu članarine. Člane tekoče obveščamo o dogodkih na oglasni deski društva in na internetnih straneh, ki jih je v enem letu obiskalo več kot 37.000 obiskovalcev.

Najodmevnejše je področje športa in rekreacije. Tu je aktivnih preko 300 udeležencev , ki vse leto pridno nabirajo točke za vsako udeležbo na pohodih in izletih, tekmovanjih in na rednih treningih. Koncem leta najuspešnejše nagradimo s kolajnami.
Na kulturnem področju zelo odmevno deluje mešani pevski zbor «Petra Liparja«. Pevci in pevke se udeležujejo prireditev v naši občini, v domovih za ostarele in na revijah pevskih zborov v državi. V sekciji ročnih del pa članice s pridnim delom in talentom tkejo umetnine vredne občudovanja.

Naše članice v projektu »Starejši za starejše« obiskujejo upokojence starejše od 69 let in jim pomagajo pri reševanju njihovih težav.

Skrbimo tudi za izobraževanje v Univerzi za tretje življenjsko obdobje. Tu se lahko učite tujih jezikov, umetnostne zgodovine in likovnega ustvarjanja.

V tem zapisu smo želeli poudariti tisto, kar gojimo že dolgo in uspešno. Vendar to ni vse kar delamo. Tega je še veliko kar lahko vidite tudi na tej spletni strani. Naše nadaljnje delo bomo usmerili predvsem na humanitarno področje in na področje aktivnega varovanja zdravja.
Smo dobro organizirano društvo, z bogatim programom. Zato vas vabimo, da se nam pridružite. V dobri družbi aktivnih ljudi boste tudi vi lahko našli kaj za sebe!