• Dobrodošli na spletni strani DU Kranj!

  • Teniški mojstri

  • Utrinek s kolesarskih podvigov

  • Počitek v senci

  • Zmagovalke Prstometa

oglas_DU

 

Obvestila

Hotel Delfin in PZDU Gorenjske vabita člane gorenjskih društev upokojencev na letovanje v hotel Delfin v Izolo z brezplačnim prevozom

TERMIN: 1. 2. 2023 – 8. 2. 2023

PREBERI VEČ

 

3. UNIVERZA VABI k vpisu v učne programe za študijsko leto oktober 2022-maj 2023

* angleščina /začetni in nadaljevalni program/
* nemščina /začetni in nadaljevalni program/
* umetnostna zgodovina
* likovno ustvarjanje

Z izobraževanjem bomo pričeli oktobra 2022 (ponedeljek, dne 3.oktobra) v predavalnici DU Kranj, na Tomšičevi 4. Prijavite se do 19. septembra 2022 osebno v pisarni DU KRANJ /pon., sreda, od 8.00 do 12.00 ure, po tel.04 2361870 ali na e-mail: du.kranj@gmail.com. K vpisu vabimo člane DU Kranj, člane drugih DU Gorenjske in vse upokojen-ce, ki želijo biti naši člani in se aktivno vključiti v družbeno dogajanje, se izobraževati v učnih programih, družiti z vrstniki in napraviti nekaj za svojo osebno rast v tretjem življenjskem obdobju. Kajti poslanstvo tretje Univerze je boljšanje življenja starejših in skupnosti na temelju izobraževanja in kulture.

Po sklepu UO DU Kranj znaša prispevek slušateljev za to šolsko obdobje 160.-€, ki ga slušatelji lahko poravnajo v 2 obrokih /ob vpisu in v mesecu februarju/.

Tudi upokojence, ki ne želite biti člani DU Kranj, radi bi se pa družili in izobraževali, VABIMO, da se nam pridružite; le vaš prispevek bo 30% višji kot za člane DU Kranj.

DU Kranj informator 2023

PREBERI INFORMATOR

Društvo upokojencev Kranj

 
V lepi naši domovini
Kranj stoji na skali sivi;
tam v ulici Tomšičevi,
tam se zbiramo upokojenci.
 
Še kar lepa je starost naša,
mimo že mladost je naša.
Oh, da le še mi zdravi bi bili,
in lepa leta dolg' uživali.
 
Skupaj peli in plesali,
večkrat se takole zbrali.
Živeli zdaj mi, vsi upokojenci,
živeli vsi stari Kranjčani.

Začetek delovanja društva sega v leto 1946, uradno pa smo postali Društvo upokojencev Kranj leta 1976, ki od tedaj, poleg ostalih društev, združuje upokojence Mestne občine Kranj. V društvo je včlanjenih preko 1484 članov s plačano članarino in 500 z neplačano članarino, ki delujejo v športnih sekcijah, kulturnih dejavnostih, turizmu, izobraževanju in na socialnem področju. Vse dejavnosti izvajamo vse leto. O programu, ki ga društvo izdela koncem leta, izdamo brošuro »INFORMACIJE in PROGRAM« za tekoče leto. To brošuro prejme vsak član ob plačilu članarine. Člane tekoče obveščamo o dogodkih na oglasni deski društva in na internetnih straneh, ki jih je v enem letu obiskalo več kot 37.000 obiskovalcev.

Najodmevnejše je področje športa in rekreacije. Tu je aktivnih preko 300 udeležencev , ki vse leto pridno nabirajo točke za vsako udeležbo na pohodih in izletih, tekmovanjih in na rednih treningih. Koncem leta najuspešnejše nagradimo s kolajnami.
Na kulturnem področju zelo odmevno deluje mešani pevski zbor «Petra Liparja«. Pevci in pevke se udeležujejo prireditev v naši občini, v domovih za ostarele in na revijah pevskih zborov v državi. V sekciji ročnih del pa članice s pridnim delom in talentom tkejo umetnine vredne občudovanja.

Naše članice v projektu »Starejši za starejše« obiskujejo upokojence starejše od 69 let in jim pomagajo pri reševanju njihovih težav.

Skrbimo tudi za izobraževanje v Univerzi za tretje življenjsko obdobje. Tu se lahko učite tujih jezikov, umetnostne zgodovine in likovnega ustvarjanja.

V tem zapisu smo želeli poudariti tisto, kar gojimo že dolgo in uspešno. Vendar to ni vse kar delamo. Tega je še veliko kar lahko vidite tudi na tej spletni strani. Naše nadaljnje delo bomo usmerili predvsem na humanitarno področje in na področje aktivnega varovanja zdravja.
Smo dobro organizirano društvo, z bogatim programom. Zato vas vabimo, da se nam pridružite. V dobri družbi aktivnih ljudi boste tudi vi lahko našli kaj za sebe!