Ročna dela

Delovna srečanja članic Sekcije za ročna dela v sezoni 2021/2022 se bodo pričela prvi torek v mesecu septembru, TOREK, dne 7/9-2021, od 15.00 do 17.00 ure v sobi Sekcije za ročna dela /pritličje/. V A B L J E N E !

Vse članice Sekcije za ročna dela DU Kranj obveščamo, da se je zaključila sezona 2019/2020 z mesecem majem. Delovna srečanja članic Sekcije za ročna dela se bodo v sezoni 2020/2021 pričela drugi torek v mesecu septembru, to je 8. septembra 2020.

Sekcijo vodi Hilda Zaletel.

Pri delu ji pomagata Marija Arh in Mojca Valjavec. Sekcija deluje v zimsko pomladnih in jesenskih mesecih na lokaciji društva upokojencev Kranj.

Srečanja so v društvenih prostorih VSAK TOREK, od 15.00 do 17.00 ure.

Ljubiteljic ročnih del je 23, ki ob prijetnem druženju kvačkajo, pletejo, vezejo in drugo. Vse članice DU Kranj, ki imajo veselje do ročnih del, vabimo v svoje vrste.

V letu 2020 bomo organizirale domačo razstavo ročnih del v avli MO Kranj ob 30. obletnici projekta »Športnik leta – upokojenec«. Sodelovale bomo, kot doslej, z drugimi društvi in zavodi ter se udeležile njihovih razstav ročnih del.

Komisija za tehnično kulturo Zveze društev upokojencev Slovenije je v oktobru 2021 razpisala natečaj za sekcije za ročna dela z naslovom "Naj nam bo toplo". Članice sekcij za ročna dela so izdelale pletene ali kvačkane izdelke, ki jih posamezna društva podarijo svojim članom. Material je priskrbela komisija ZDUS. V našem društvu se je na natečaj prijavila članica Sekcije za ročna dela Radojka Kutnjak. Izdelala je lepe in tople pletene copate. V DU Kranj smo se odločili, da jih poklonimo našima članoma iz projekta ZDUS "Starejši za boljšo kakovost življenja doma". Podelitev je potekala v prostorih DU Kranj, 24. januarja 2022. Prisotni so bili: prejemnika, predsednik DU Kranj Marjan Mihelčič, vodja Sekcije za ročna dela Anka Jan, Radojka Kutnjak, Majda Schmitt, prostovoljka projekta ZDUS in Sonja Gregorič, koordinatorka projekta. Dobitnika sta se zahvalila za lepo in uporabno darilo.