Foto 2024 – Pohodništvo

Planica- Lavtarski vrh 1.2.2024

To pot je bil pohod izpeljan malom drugače kot smo navajeni. S svojimi avtomobili smo se pripeljali do Dorfarjev kjer smo v "Baru OK" popili tradicionalno jutranjo kavico. Od tu smo se odpeljali do Crngroba kjer smo pričeli z našim pohodom. Pot, ki je bila za ta letni čas do nas pohodnikov prav prijazna, nas je vodila po gozdnih poteh do spomenikov na grebenu pred vasjo Planica. Tu smo se razdelili na dve skupini. Prva, manjša skupina je šla do vasi Planica, druga, večja, pa do vasi Lavtarski vrh in nato do cerkvice nad vasjo Planica. Tu smo na sončni strani cerkvice pomalicali in se malo "pomartinčkali", saj je bilo vreme sončno, spomladansko. Potem smo se spustili do vasi in se na "Kmetiji odprtih vrat" še malo okrepčali in poklepetali. Nazaj do Crngroba smo se vrnili po isti poti po kateri smo prišli na Planico.

Cerklje-Adergas 18.1.2024

Vremenarji so nas nekaj strašili z dežjem. Ampak kranjski upokojenci nismo »kar tako«. Tako se je skupinica najbolj zagretih pohodnikov zbrala na jutranji kavici v piceriji »Pod Jenkovo lipo« v Cerkljah. Čeprav je malo rosilo in smo na začetku rabili dežnike smo krenili skozi vas Grad in proti Strmolu. Kaj kmalu je dež ponehal in pohod mimo ribnikov v Češnjevku je postal čisto prijeten. Naslednji del poti je potekal po asfaltni cesti skozi Adergas do tamkajšnje cerkve, ki na žalost ni bila odprta in si nismo mogli ogledati njihovih znanih jaslic. Vračali smo se po isti poti do Češnjevka, potem pa naredili še krajši krog čez polja nazaj do Cerkelj. Res se je pohod pričel v rahlem dežju, toda kasneje se je vreme izboljšalo in še celo ljubo sončece nas je malo bolj sramežljivo pozdravljalo.

Izlet na Šmarjetno goro 4.1.2024

Tako kot vsako leto, smo se tudi v tem letu podali na Šmarjetno goro nad Kranjem. Zbrali smo se na avtobusni postaji, nekateri so prišli do Stražišča in skupno smo odšli skozi Stražišče, mimo gradu, čez travnik in nato v hrib. Na vrhu je cerkevsv. Marjete in hotel Belleuve. Malo smo se okrepčali z kavo ali čajem, si voščili zdravo, srečno novo leto in veliko pohodov. Vračali se nismo v skupini, ker so nekateri še uživali v krasnem toplem vremenu na terasi hotela. Lepo smo se imeli.