Foto 2017

Prednovoletni sprehod 21.12.2017

Včeraj 21.12.2017 smo se odpravili na "prenovoletni sprehod", šli smo do gradu Bogenšperk, potem smo se pa spustili do naselja Velika Kostrevnica, potem pa spet v hrib do naselja Jelša. Na koncu smo imeli v gostilni pri Rozi kosilo in tam je bilo tudi razglasitev najboljših planincev in pohodnikov. Prvi trije iz vsake skupine so dobili medalje. Hrana je bila zelo dobra in tudi za ples je bilo poskrbljeno.

Slike z izleta v neznano 7.12.2017

Tokrat smo se pa res odpravili v neznano, saj je le malokdo poznal te kraje. Šli smo na Štajersko, v občino Braslovče, kjer smo si ogledali Žovneško jezero in Žovneški grad, ki je bil največji v takratnem času. Imeli smo se lepo, pa tudi po zaslugi dveh naših članov, ki sta praznovala okrogli obletnici. Na Črnivcu smo imeli malico, slavljenca pa sta poskrbela za pijačo, sladico in glasbo.
Pošiljam vam nekaj utrinkov z izleta.

Slike z izleta po Lambergerjevi poti

23.11.2017 smo se odpravili na izlet po Lambergerjevi poti. Vodiča sta nam povedala kar precej zanimivosti o tej poti. Lepo smo se imeli, tudi sonce nam je sijalo, pa tudi pot je bila suha, čeprav postlana z listjem.

Slike z izleta na Kum 16.11.2017

Včeraj smo se odpravili na Kum. Bilo je kot v zimski pravljici. Snega je bilo kar precej in pot zato ni bila prav lahka; vendar smo jo vsi zmogli. Na vrhu smo si nudili pa še okusno malico.

Slike z izleta po nekdanjih trških mejah Laškega 9.11.2017

Slike z izleta po Gajškovi poti 2.11.2017

Spet je bil četrtek in odpravili smo se po Gajškovi poti in na koncu smo se ustavili na topli malici na Pristavi. Pot je bila "jesenska", polno je bilo listja, pa kar previden si moral biti, da ti ni zdrsnilo. Vodič nam je povedal marsikaj zanimivega o tej poti, pa o železarstvu na tem območju. Pa vodovod smo videli in na Pristavi so se pasli konji. Doživeli smo spet en lep planinski pohod.

Slike z izleta na Blegoš 26.10.2017

V četrtek 26.10.2017 smo se odpravili na Blegoš. Imeli smo krasen dan s soncem obsijan. Za planince se je res pot že v začetku postavila kar precej pokonci, pa vendar smo zmogli. Pohodniki pa so po zložnejši poti tudi prišli do koče. Z vrha je bil lep razgled po okoliških hribih in tudi Triglav se je dobro videl v vsej lepoti. Na koncu smo imeli še malico in degustacijo sirov. Res smo lepo preživeli dan.

Slike z izleta na Trdinov vrh 19.10.2017

Na izletu smo se imeli lepo. Uživali smo v toplem vremenu in lepih jesenskih barvah. Šli smo tudi skozi pragozd in ogledali smo si na vrhu Trdinovega vrha cerkvi sv. Ilija in sv. Jere. Pa še v gostišču Prepih smo se do dobra najedli.

Slike z izleta na Šavnik 12.10.2017

Slike z izleta na Borovje 5.10.2017

Včeraj smo šli pa na Borovje nad Dovjem. Končno nam je uspelo (že nekajkrat je bil ta izlet odpovedan). Tokrat nam je bilo pa vreme naklonjeno. Lepo smo se imeli, tudi razgled je bil lep, pa gob smo tudi nekaj videli, pa lepe jesenske barve dreves.

Slike z izleta na Bizeljsko 26.9.2017

Slike z izleta po Halozah 14.9.2017

Včeraj smo se odpravili v Haloze. Videli smo zelo veliko vinogradov, vsi hribčki so spremenjeni v vinograde. Na nekaterih je še vedno viselo grozdje, drugega so pa že pobrali. Videli smo tudi dve cerkvi.

V gozdičku za ograjo pa smo videli divje prašiče. Sprehodili smo se tudi ob jezeru in na koncu zaključili z zelo dobro malico. Tudi vreme je bilo lepo in zato tudi razpoloženje.

Veliki Draški vrh 24.8.2017

Včerajšnja tura je bila pa kar naporna. Vreme je bilo super, pa na višini je še malo pihalo, da nam ni bilo tako vroče. Na vrhu je bil pa krasen razgled, tudi Triglav se je lepo videl. Ovc je bilo pa zelo veliko in vse so se kar zaletavale vate in te lizale, ker smo bili vsi slani od potu.

Izlet v Robanov kot

Veliki Travnik 27.7.2017

Včeraj smo se pa odpravili na Veliki Travnik. Na vrhu je koča, ki pa je bila zaprta, mi smo se pa povzpeli še višje do razglednega stolpa. Z vrha stolpa je bil pa lep razgled daleč naokoli. Na poti v dolino smo videli na pašniku krave in na enem drevesu je bila tabla z oznako "pozor hud bik", vendar ga nismo srečali. Na povratku smo se ustavili na Črnivcu, kjer smo imeli malico, pa še sladoled smo si nekateri privoščili.

Paški Kozjak 20.7.201

Včeraj smo se odpravili na Paški kozjak. Prvi postanek je bil na Vranskem za našo jutranjo kavico, potem pa smo se peljali proti Velenju in v naselju Paka pričeli pohod do doma na Paškem Kozjaku. Pot je bila kar prijetna in na vrhu, v domu smo jedli Pohorski lonec, zelo okusno je bilo. Nekateri so šli še do Špika, drugi do sv. Jošta, kjer je cerkev, nekateri pa so počakali pri Domu. Vračali smo se po poti proti Dobrni, kjer nas je čakal avtobus.

Izlet na Psinski vrh 13.7.2017

Tokrat je bil izlet na Psinski vrh v Avstriji. Zapeljali smo se čez Ljubelj  do Windisch Bleiburga, kljer se je začel pohod. Vreme ni bilo najlepše, pa vseeno so planinci ostali suhi, pohodnike pa je malo namočil dež. Na povratku smo se ustavili v gostišču Koren na malici in prihod domov je bil v zgodnjih popoldanskih urah.

Izlet na Komno 6.7.2017

Včeraj smo se podali na Komno. Kar veliko število levih in desnih ovinkov smo morali prehoditi, da smo dosegli vrh. Na vrhu pa smo bili poplačani z lepim razgledom na vse strani. V koči pa smo se posladkali še z dobrim štrudlom.

Izlet na Javorco in Tolminska korita 22.6.2017

Včeraj smo spet imeli prav lep izlet. Obiskali smo hrib Javorco s spominsko cerkvijo sv. duha, potem smo si pa ogledali še Tolminska korita. Prehodili smo veliko stopnic in mostičkov, pa krasmo vodo smo občudovali po mosički, prečkali smo tudi hudičev most, pa videli medvedovo glavo, pa Dantejevo jamo, pa še mnogo drugih lepot. Na koncu smo se ustavili pa še v Tolminu na popoldanski malici, pa še zelo dober sladoled smo si nudili.

Slike z zaključka sezone keglanja DU Kranj

31.5.2017 smo imeli društveno tekmo v kegljanju, pošiljam nekaj slik. Na eni so moški z medaljami, na eni ženske, ena je skupinska z medaljami in ena vseh, ki so na tisti dan kegljali.

Slike z izleta v Dobrovo v Brdih 8.6.2017

Pohodniški izlet po poti Drugmberca, Dobrova, Imenje, razgledni stolp, Šmartno. Na kmetiji Konjedic je bil možen tudi nakup češenj. Praznik češenj pa je od 9. do 11.6. Prav lepo je bilo videti drevesa polna sladkih sadežev. Nekaj smo jih tudi kupili. Pa še en naša pohodnica je praznovala okrogli ljubilej, zato je bilo še posebej lepo.

Slike s srečanja gorenjskih pohodnikov na Ljubelju 26.5.2017

V petek 26.5.2017 smo se udeležili srečanja Gorenjskih pohodnikov upokojencev. Srečanje je bilo na Ljubelju. Eni so šli na vrh Ljubelja in še naprej na razgledno točko na Peč, drugi pa so se sprehodili mimo cerkvice sv. Ane do karavle. Vsi pa smo se zbrali v avtokampu v Podljubelju, kjer je bilo poskrbljeno za topel obrok. Pozdravil nas je župan občine Tržič, predsednica upokojencev Tržič in predsednik gorenjskih upokojencev. Tudi za ples je bilo poskrbljeno, pa še vreme nam je služilo.

Sredi ničesar - 11.5.2017

11.5.2017 smo obiskali kar tri vrhove, ker pa ni tam nobene koče ali kaj podobnega so vodniki to pot imenovali "sredi ničesar". Vrhovi pa so bili Velika Milanija, Milanka in Bele ovce. Vedro je bilo, je pa kar močno pihalo.

Slike z izleta na Krim 18.5.2017

18.5.2017 smo obiskali Krim. Na voljo je bila lažja pohodniška pot in srednje težka planinska pot. Vsi smo prišli na vrh, od koder je lep razgled.

Slike z izleta na Kojnik 4.5.2017

Danes smo se odpravili na izlet na Kojnik. Vreme nam ni bilo ravno naklonjeno, videli smo pa lepe rože: irise, potonke, narcise ... Res smo hodili z dežniki, na vrh smo pa le prišli.

Slike z izleta po Kobariški zgodovinski poti

V četrtek smo šli po Kobariški zgodovinski poti. Najprej smo si ogledali kostnico in cerkev sv. Antona nad Kobaridom, naslednja postaja je bilo arheološko najdišče Tonovcev grad. Potem smo se spustili do reke Soče in jo prečkali po viseči brvi. Ogledali smo si tudi slap Kozjek in videli Napoleonov most. Soča je bila pa v vsej svoji lepoti - smaragdna Soča.

Po Vorančevi poti 30.3.2017

V četrtek 30.3.2017 smo imeli poučen izlet po Vorančevi poti. Že med vožnjo so nas seznanili z življenjepisom in njegovimi deli.

Na poti smo se ustavili ob izviru zdravilne vode, katero smo tudi poizkusili. Videli smo tudi dostop do jame Pekel, kljer je mali Voranc pasel krave in kjer je nabral solzice za svojo mamo. Videli smo tudi domačijo. Precejšen del poti, prav do Ivarčkovega jezera nas je pa spremljal mali kužek, to je bil naš novi "vodič", vse je imel pod nadzorom. Ogledali smo si tudi zunanjost cerkve in pokopališče, kjer je bil pokopan Prežihov Voranc in njegova družina. Pri spomeniku pa smo naredili pa še eno "gasilsko" fotografijo. Ja, pa kipec malega Voranca s šopkom solzic v roki smo tudi videli.

Danes bi morali iti na Komno, pa je bil program malo spremenjen in smo se odpravili do slapov Bistrice. Med potjo smo si ogledali tudi skakalnice. Slapov je bilo pa več, prečkati smo morali tudi vodo. Po poti je bilo veliko podrtega drevja. Videli pa smo zelo veliko črnega teloha in drugih spomladanskih rož, pa tudi močerad mi je poziral.

Petelinjek 16.3.2017

Izlet smo pričeli v Loškem potoku, kjer se nam je pridružil lokalni vodič Jaka. Na Petelinjek - domačini pravijo temu tudi Jazbina, je bila speljana pot tui malo bolj zahtevno, pomoč vrvi ali pa roke je prišla kar prav. Čeprav je to območje medveda, ga nismo srečali, polhov pa tudi nismo videli, le zvončkov je bilo v obilju. Na koncu smo si ogledali še etnološko zbirko kmečkega orodja in drugih predmetov, tudi nagačeno lisico, divjo mačko, sove in polhe smo videli. Tam so nas tudi pogostili. To zbirko ima v domači hiši lokalni vodnik Jaka.

Izlet na Resevno in Rifnik 9.3.2017

Danes je pa malo več fotografij, saj smo obiskali dva vrhova in sicer Resevno in Rifnik. Na Resevni smo se povzpeli na razgledni stolp od koder je bil lep razgled na vse strani. Na Rifniku pa smo videli arheološko najdišče. Ob poti so nas pa včeraj obkrožale posane barve pomladnih cvetlic, od zvončkov, trobentic, spomladanskegega žafrana, pa resja in še drugih pomladnih cvetlic. Res si lahko užival v tako lepem izletu.

Slike z izleta po Tržaškem krasu 2.3.2017

Včeraj smo se potepali po Tržaškem krasu. Prehodili smo zelo veliko stopnic, pa še po obali smo se sprehajali, kjer pa so bile skale in kamenje, da si moral zelo paziti na vsak korak.

Izlet na Planino nad Vrhniko 23.2.2017

Včeraj smo imeli kar lep izlet na Planino nad Vrhniko. Ker pa je bil ravno "ta debel četrtek", smo se po malici še preoblekli v maske.

Po Pliskini poti dne 16.2.2017

Včeraj smo preživeli spet en lep izlet. Tokrat smo šli na Kras in to Po Pliskini poti. Ogledali smo si tudi staro kraško hišo, ki je prenovljena in sedaj služi kot hostel in obiskali smo tudi čebelarstvo Petelin, kjer smo imeli krajšo razlago in degustacijo medu.

Slike z izleta na Sabotin 26.1.2017

Po poti je bilo veliko kamenja, pa še burja nam je mršila frizure, imeli pa smo sonce, pa dobra volja tudi ni manjkala.

Slike z izleta po Paranzani 19.1.2017

Ker nam je prejšnji teden odpadel izlet na Komno, smo imeli pa ta teden izlet po Paranzani. Kljub slabši napovedi, je bila burja milostljiva in ni pihala preveč tam, kjer smo hodili.

Šmarjetna gora 5.1.2017

Zopet se začelo je novo leto in kot vsako leto smo prvi izlet naredili na Šmarjetno goro. Bilo je lepo, jasno, sončno in močno je pihalo.