Foto 2020 – Kolesarstvo

KOLESARSKI IZLET DRAGOČAJNA 6.10.2020

Iz mesta smo se odpeljali preko Sorškega polja, kjer nas je spremljala gosta megla, do Trate in dalje skozi Soro, Goričane in Ladje do Medvod. V Zbiljah smo preko mostu čez Savo zavili v Dragočajno. V Restavraciji Camp smo imeli daljši postanek za kavo in praznovanje. Naš vodja kolesarske sekcije Ivo je tudi prestopil v klub 7. Iz kampa,  od kjer ni bilo več megle, smo pot nadaljevali do Trboj in skozi Voklo po kolesarki stezi in mostu nad avtocesto v Šenčur. Zaradi dela na cesti v Šenčurju nismo zavili na kolesarko pot mimo Tuša do Kranja, ampak smo spremenili pot in se peljali skozi Britof in Predoslje, ter se mimo Brda, Kokrice in Rupe vrnili v Kranj. Prevozili smo 43 km, izleta se je udeležilo 30 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET ZALOG 29.9.2020

Zaradi mokrega vikenda, ki se je potegnil še v ponedeljek, smo morali spremeniti načrtovano traso izleta tako, da smo izpustili naselje Voglje, gozdno blatno pot mimo letališkega kompleksa do medobčinske ceste Vodice – Brnik. Rekonstrukcija občinske poti Prebačevo- Žerjavka (baje bo opremljena s kolesarsko potjo) je narekovala pot v naselje Voklo- Trboje – Smlednik. Cesta med Smlednikom in Vodicami je zelo
prometna, zato smo v Zapogah skrenili z glavne ceste v naselje Dornice in Dobrušo, ter se pred Repnjami zapeljali na medobčinsko cesto
Ljubljana – Vodice. Repnje so poznane po jezikoslovcu Jerneju Kopitarju in po ženskem samostanu. V Vodicah smo si privoščili daljšo kavico. Vračali skozi naselje Vopovlje, Zalog, Cerklje in Visoko v Kranj. Med potjo smo se ustavili in naredili še nekaj posnetkov s Triglavom v ozadju. Prevozili smo 47 km, izleta se je udeležilo 26 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET NEMILJE 22.9.2020

Iz mesta smo se odpeljali v treh skupinah v Naklo in nadaljevali preko Cegelnice v Podbrezje, kjer je že položen nov asfalt. Nadaljevali smo v Podnart in dalje proti Kamni gorici, kjer smo po treh kilometrih zavili levo in se vzpenjali po strmih klancih navzgor in navzdol skozi Češnjico, Rovte in Njivice do Nemilj. Tu smo imeli daljši postanek za kavo in prigrizek, ker smo praznovali rojstni dan našega kolesarja Lojzeta. Po počitku od naporne ture smo se vračali skozi Besnico in Stražišče, ter čez delavski most nazaj v mesto. Vreme je bilo prijetno za kolesarjenje in še ni deževalo, kot je bilo napovedano. Med povratkom se nam je pripetila manjša nezgoda. Naša kolesarka Kati je padla, vendar se je na srečo vse dobro končalo. Prevozili smo 48 km, izleta se je udeležilo 21 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET TRSTENIK 15.9.2020

Po podpisovanju udeležencev smo krenili skozi mesto. Na Zlatem polju
nas je presenetila naša kolesarka Mica s slastnimi figami. Nadaljevali smo skozi Duplje, Križe do Golnika, kjer smo imeli postanek za kavo in priboljške, za katere je poskrbel naš slavljenec Peter. Še eden, ki je prestopil v klub 7. Po daljšem počitku smo nadaljevali skozi Goriče, Trstenik in po novo asfaltirani cesti od Žabelj, do Sp. Bele na Kokrico. Tu smo zaključili naš izlet. Večina se je še odločila, da je žejna, zato smo šli
še na pijačo.
Prevozili smo 41 km, izleta se je udeležilo 26 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET KAMNIŠKA BISTRICA 8.9.2020

Od našega zbornega mesta pri vodnjaku smo se odpeljali mimo TUŠ CENTRA, Šenčurja do Cerkelj in od tam skozi Zalog in skozi Klanec pri Komendi, kjer je doma naš znani kolesar Tadej Pogačar, ki vztrajno niza uspehe na dirki po Franciji. Tudi mi smo prevozili ta Klanec in nadaljevali v Komendo, kjer smo zavili proti Kamniku. V kavarni Veronika smo imeli postanek za kavo. Do Kamnika je bilo še kar precej hladno in oblačno. Ko smo se odpravljali naprej je posijalo sonce in smo v toplejšem vremenu kolesarili do Kamniške Bistrice, kjer smo imeli malo daljši postanek. Vračali smo se zopet skozi Kamnik in zavili pod Šenturško goro v klance skozi Tunjice in dalje po novi asfaltirani cesti od Vrhovja in Cerkljanske Dobrave do Zaloga, od tu dalje pa po naših stalnih stranskih poteh mimo Brnika do doma. Prevozili smo 85 km, izleta se je udeležilo 28 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET MENGEŠ 1.9.2020

V svežem jutru smo se podali na kolesarski izlet v Mengeš. Peljali smo se mimo TUŠ-centra po naši priljubljeni kolesarski poti do Šenčurja, čez naselje Šenčur, po stari letos obnovljeni Beleharjevi cesti do Bivja. Tu smo se prepričali, da del povezovalne kolesarske poti še niso pričeli delati. Upamo, da se bodo uresničile napovedi sedanjega župana, ki obljublja, da bo ta del poti proti letališču zgrajen še letos. Nadaljevali smo po novi kolesarki poti ob letališču, prečkali občinsko mejo čez naselje Zg. Brnik in Zalog, ki spadata že v občino Cerklje. Pot nas je vodila čez naselje Križ, po Kamniškobistriški ravni, prečkali smo novo obvoznico, zgrajeno v letošnjem letu in se pripeljali v Mengeš. Na pol poti smo si privoščili kavico v gostišču ORANŽERIJA pod hribom
Gobovica. Vračali smo se proti Vodicam čez naselje Koseze, Utik in Bukovico. Cesta od Vodic do Smlednika je prometno precej obremenjena in smo se zato izognili naselju Zbilje in v Podreči zapeljali v kranjsko občino. V Kranj smo se zapeljali po obnovljenem Delavskem mostu in trgovskem centru Qlandija zaključili naš izlet. Prevozili smo 55 km, izleta se je udeležilo 23 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET RADOVLJICA 25.8.2020

Zbrali smo se v mestu pri vodnjaku v zelo hladnem jutru. Odpeljali smo se skozi mesto v Naklo in naprej do Podbrezij, kjer smo imeli prvi postanek. Nadaljevali smo skozi Podnart, do Lipnice, kjer smo se ustavili za 15 minut. Nato smo se zapeljali skozi Kamno Gorico, Lancovo in po hudem klancu v Radovljico. Tu smo imeli počitek in si privoščili kavo.
Vračali smo se skozi Podvin, Noše, Brezje in po še enem hudem klancu čez Gobovce v Naklo in Kranj.
Prevozili smo 56 km, izleta se je udeležilo 22 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET ŠINKOV TURN 18.8.2020

Od vodnjaka v mestu smo se peljali skozi Hrastje, Valburgo, Zapoge, Dornice do Vodic in dalje skozi Bukovico, Utik do Šinkovega Turna, kjer smo imeli krajši postanek.
Vrnili smo se skozi Koseze, Utik in Vodice in se ustavili v Sp. Brniku, kjer smo imeli postanek za kavo in pogostitev pri družini Strupi. Franci Strupi je znan čebelar. Doma ima tudi zelo zanimiv čebelarsko kmečki muzej.
Domov smo se vrnili mimo letališča do Šenčurja, ter po kolesarski strezi mimo TUŠ-Centra v Kranj.
Prevozili smo 48 km, izleta pa se je udeležilo 27 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET JEZERSKO 11.8.2020

Od vodnjaka v mestu smo se peljali mimo TUŠ-centra po lepi gozdni cesti v Šenčur, Olševek in Preddvor. Od tu dalje pa vseskozi navzgor po dolini Kokre do jezera na Zg. Jezerskem. Ker je pot res dolga smo imeli tri krajše postanke, v gostišču Jezero na Zg. Jezerskem pa smo imeli daljši postanek za kavo.
Glej ga zlomka, začelo je deževati, vendar smo se morali odpeljati proti domu. Cesta je bila mokra zato smo vozili domov zelo previdno. Domov smo prišli premočeni do kože, vendar prijetno utrujeni. Prva pot doma je bila pod topel tuš.
Prevozili smo 70 km, izleta se je udeležilo 20 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET DOLINA HRASTNICE 4.8.2020

Kar se vremena tiče, je zjutraj slabo kazalo. Dišalo je po dežju. Bili smo vztrajni in se odpeljali čez obnovljen most v Kranju na Breg, ob železniški progi na Trato, Lipce, Gosteče, Puštal po dolini Hrastnice do Dolinskega mlina. Tu smo obrnili in se vrnili skozi Puštal v Šk. Loko, kjer smo si v kavarni Homan privoščili kavo.
Domov smo se peljali skozi Trato, Virmaše, čez Sorško polje in Orehek v Kranj.
Prevozili smo 45 km, izleta se je udeležilo 17 kolesarjev.

KOLESARKI IZLET BEGUNJE 28.7.2020

Od našega zbornega mesta pri vodnjaku smo se peljali v Naklo, Strahinj in Podbrezje, ter nadaljevali po strmem klancu do Dobrega polja in Črnivca. Po krajšem postanku smo nadaljevali skozi Zapuže v Begunje, kjer smo imeli postanek za kavo.
Kava nam je dala malo energije, da smo lahko nadaljevali navkreber do Slatne in dalje po razgibani cesti in krasni panoramski poti pod Dobrčo do Brezij pri Tržiču. Po spustu do Tržiča smo nadaljevali pot v Duplje, Strahinj in se vrnili v Kranj.
Pot je bila dolga. Danes je bilo precej vroče, bil je pravi poletni dan.
Prevozili smo 55 km, izleta pa se je udeležilo 25 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET KRIVA JELKA 21.7.2020

Danes smo se v sončnem jutru podali na kolesarski izlet iz mesta proti Rupi in nadaljevali v treh skupinah na Srednjo Belo, po klancih gor in dol, naprej na Trstenik, Golnik in po še malo večjem klancu na Senično. V Križah smo zavili navzdol do Zg. Dupelj, od tam pa po res strmem klancu do Krive jelke, kjer smo imeli daljši postanek. Naša kolesarka Ana je praznovala okroglo obletnico in so nas na Krivi jelki pričakali z glasbo, kavo, hrano in pijačo.
Vsega lepega je enkrat konec. Morali smo nazaj domov. Vračali smo se skozi Zg. Duplje preko Strahinja in Naklega v Kranj.
Prevozili smo 40 km. Izleta se je udeležilo 27 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET 14.7.2020 Bašelj

Zbrali smo se na običajnem mestu pri vodnjaku in se odpeljali do Šenčurja, kjer smo imeli prvi postanek in nadaljevali  skozi Visoko, Hotemaže, Breg in Preddvor. V Preddvoru smo imeli postanek za kavo. Nato smo se odpeljali skozi vas Bela v Bašelj in se ustavili pri naši bivši kolesarki Dragi. Pot v Bašelj je kar strma, do Draginega doma pa je tako strma, da smo šli peš. Draga nas je pogostila s pijačo in prigrizki. Bilo je prijetno, vendar je bilo treba prevoziti še pot do doma. Vračali smo se skozi vasi Žablje, Čadovlje, Hraše, Tatinec, Bobovek, Kokrica, kjer smo se razšli in odpeljali vsak proti svojemu domu. Prevozili smo 33 km, izleta pa se je udeležilo 25 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET 7.7.2020 Komenda

Danes zjutraj smo se zbrali ob 8. uri pri vodnjaku. Dan je bil lep. Odpeljali smo se mimo TUŠ centra, po naši priljubljeni kolesarski stezi do Šenčurja in nato v Velesovo, Cerklje, Zalog, Klanec, Podboršt. V Planinskem domu smo imeli postanek za kavo. Vračali smo se skozi vasi Komendska Dobrava, Cerkljanska Dobrava, Zalog, Pšata, Dvorje, Luže, Visoko, Britof, Primskovo. Na Primskovem smo se ustavili pri našem kolesarju Gorazdu, ki nas je pogostil na svojem domu. Prejšnji dan je praznoval rojstni dan. Bilo je prijetno. Prijetno utrujeni smo se odpravili vsak proti svojemu domu. Izleta se je udeležilo 27 kolesarjev, prevozili pa smo 45 km.

KOLESARSKI IZLET 30. 6.2020 Slavkov dom

Danes nam je pa nagajalo vreme. Napoved je bila, da bo zjutraj deževalo, nakar naj bi se zjasnilo in smo zato naš izlet prestavili in se zbrali ob 9. uri pri vodnjaku. Dež je res ponehal in naredil se je lep dan idealen za kolesarjenje. Odpeljali smo se skozi vasi Drulovko, Breg, Jama, Praše, Mavčiče, Podreča, Zbilje, skozi Medvode in skozi vas Seničica do Golega Brda. Postanek za kavo smo imeli v gostilni Bormes, pod Slavkovem domom. Vračali smo se po drugem bregu Save skozi Goričane, Soro, Trato, Orehe k v Kranj. Bili smo zadovoljni da je vreme zdržalo. Prevozili smo 45 km, izleta se je udeležilo 19 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET Tržič 23. 6.2020 Tržič

Spremenili smo zborno mesto. Odločili smo se, da se bomo od sedaj naprej zbirali pri vodnjaku v centru Kranja, ker je tukaj več prostora. Odpeljali smo se skozi Naklo, Cegelnico, Strahinj, Duplje, Žiganja vas, Sebenje, Pristava Tržič, Bistrica. V Bistrici smo imeli postanek za kavo. Tokrat nas je pogostila naša kolesarka Ivica, ker je tudi ona letos praznovala okroglo obletnico. Vračali smo se skozi Kovor, Podbrezje, Strahinj, Naklo v Kranj. Prevozili smo 41 km. Izleta se je udeležilo 27 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET 16. 6.2020 Vodice

Za današnji izlet smo se tudi zbrali pred bivšo trgovsko šolo in se odpeljali mimo NK Hrastje v Voklo, Trboje, Valburga, Dobruša v Vodice, kjer smo imeli PRI MARJANCI postanek za kavo. Tokrat nas je pogostila naša kolesarka Darja, ki je praznovala okroglo obletnico. Vračali smo se skozi Lahovče, Zalog, Zgornji Brnik, Šenčur, do TUŠ Centra, kjer smo se razšli. Tokratni izlet je bil daljši. Prevozili smo 48 km, udeležilo se ga je 21 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET 2.6.2020

Zaradi koronavirusa smo tudi kolesarji kasneje začeli kolesarsko sezono. Prvi kolesarski izlet smo organizirali  2.6.2020. Zbrali smo se pri bivši trgovski šoli in se odpeljali v Prebačevo, Voklo, Šenčur, Luže, Velesovo, Trata.

V KANTINI smo imeli postanek za kavo. S piškoti in pijačo nas je pogostila naša kolesarka Kati, ki je v aprilu praznovala okroglo obletnico. Pogostil nas je tudi kolesar Franci. Nato smo se odpeljali proti domu in sicer skozi Srednjo vas, Šenčur in po novo zgrajeni kolesarski stezi do TUŠ centra, kjer smo se razšli.

Za prvi izlet smo izbrali malo lažjo turo, prevozili smo 30 km. Vreme je bilo lepo. Izleta se je udeležilo 31 kolesarjev.