Tenis

Teniška sekcija

Teniško sekcijo vodi Rajko Klevišar

Sekcija uspešno dela vse leto. V zimskih mesecih v šotoru, Pomladi in poleti na odprtih igriščih TK Triglav. V sekciji deluje 48 članov – 21 žensk in 27 moških.

Pridružite se nam! Uživajte v veseli družbi!

LETNO POROČILO O DELOVANJU TENIŠKE SEKCIJE DRUŠTVA UPOKOJENCEV KRANJ ZA LETO 2021

Teniška sekcija je zaradi epidemiološke situacije začela s treningi šele po ponovnem odprtju igrišč 22. februarja 2021. V sekciji sodeluje 44 članic in članov, ki redno tedensko igrajo na igriščih Teniškega kluba Triglav Kranj od ponedeljka do petka. Rekreacija se odvija skozi celo leto.

V letošnjem letu smo se udeležili gorenjskega pokrajinskega tekmovanja društev upokojencev v tenisu v Duplici pri Kamniku, kjer smo dosegli 3. mesto. Imeli smo tudi 2 teniška piknika (igranje v parih), kjer je bilo po tenisu tudi prijetno druženje.

V oktobru smo organizirali tudi Memorial Mira Stegnarja v spomin na našega dolgoletnega vodjo teniške sekcije Mira Stegnarja. Na memorial smo povabili tudi člane Teniške sekcije DU Tržič. Naš bivši vodja sekcije je bil iniciator druženja med člani DU Kranj in DU Tržič. Druženje nam je omogočil Teniški klub Triglav, ki nam je odstopil svoja igrišča, za kar se klubu zahvaljujemo.

Od 4. do 8. oktobra smo organizirali teniški vikend v Izoli, ki se ga je udeležilo 18. članov.

Sredi oktobra smo imeli tudi tradicionalni teniški dvoboj s člani Teniške sekcije DU Tržič v Križah, to je bil že 19. dvoboj po vrsti. Imeli smo čudovito vreme, tako da je bilo vzdušje zelo prijetno.

Za obveščanje v sekciji skrbi Božo Glazer, ki člane redno obvešča o dogajanju v sekciji preko e-maila in skupine na Facebooku.

Vodja Teniške sekcije, Rajko KLEVIŠAR

Tenisači v tem polletju

Pred nami je poletje. Teniško zimo in pomlad je zaznamovala pandemija. Tako se je zimska sezona končala začetkom marca. Pomladna se je začela okorno, saj smo lahko začeli samo z igro posameznikov. Šele koncem maja smo lahko začeli igrati v dvojicah. Tako trenutno igramo v ponedeljek, torek in sredo, skupno 7 ekip. Tekmovali še nismo, ker so bile tekme odsvetovane. Vendar smo le uspeli izvesti prvi teniški piknik v Besnici. To se je zgodilo v petek 19.6.2020. Spodnje fotografije naj vam pričarajo veselo vzdušje. Kot vidite sami nam tudi vreme močno kroji našo aktivnost. Vendar vztrajamo in upamo na boljše pogoje v poletnih mesecih.

MS