Foto 2021 – Kolesarstvo

VELESOVO ZAKLJUČEK KOLESARSKE SEZONE 2021 12.10.2021

V Kavarni KANTINA v Velesovem smo imeli zaključek letošnje kolesarske sezone. Ivo je pripravil poročilo o delu kolesarske sekcije v letu 2021. V letošnjem letu je bilo organiziranih 22 kolesarskih izletov. Udeležili smo se tudi srečanja gorenjskih kolesarjev upokojencev v Naklem. Prekolesarili smo 1034 km in naredili čez 6.000 višinskih metrov.
Sledila je razglasitev rezultatov in podelitev medalj. Dobitniki medalj za leto 2021 so:

ŽENSKE

zlata medalja PUŠAVEC IVICA
srebrna medalja ZORKO ALENKA
bronasta medalja KAVČIČ PAVLIN MILENA

MOŠKI

zlata medalja FRANCI ŠMAJD
srebrna medalja STRUPI IVAN
bronasta medalja GREGORIČ PETER

Letošnja kolesarska sezona je zaključena. S treningi bomo nadaljevali na Spinningu v MEGA Centru, v Kranju in sicer vsak torek. Prva skupina od 9. do 10. ure, druga skupina pa od 10. do 11. ure.
Začnemo v torek 19.10.2021.

KOLESARSKI IZLET PREDDVOR-VELESOVO 12.10.2021

Ob 9.uri smo se v treh skupinah odpeljali iz meglenega Glavnega trga v mestu proti naselju Naklo. Po slabih 3 km smo zavili na polje in se peljali skozi Mlako, Srakovlje, Sp.Belo in Srednjo belo, ter naredili krajši postanek. Nadaljevali smo do Preddvora in dalje skozi Breg ter po klancu navzgor prispeli v Tupaliče. Po stari cesti smo nadaljevali skozi Hotemaže in Olševek in premraženi prispeli v Velesovo.

V kavarni KANTINA, v Velesovem smo imeli daljši postanek. To je bil zadnji kolesarski izlet v letošnji sezoni.
Domov smo se vračali skozi Praprotno polico in se zapeljali po 300 metrih nove, asfaltirane kolesarske poti ob letališču, nadaljevali smo skozi Šenčur in mimo Tuša do našega izhodišča.

Prevozili smo 33 km, izleta se je udeležilo 24 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET TRŽIČ 28.9.2021

V meglenem jutru smo se ob 9.uri odpeljali z Glavnega trga proti Tržiču. Razdelili smo se v tri skupine. Že na polju nas je obsijalo sonce in nas spremljalo skozi Naklo in Strahinj, ter naprej skozi Duplje, Sebenje in Pristavo vse do mesta Tržič. Tu smo na krožišču obrnili proti Bistrici pri Tržiču, nadaljevali skozi Kovor in prispeli do Podbrezij, kjer smo se ustavili na kavi.

Po daljšem postanku smo se odpeljali skozi Strahinj in Naklo do našega izhodišča v mesto Kranj.

Prevozili smo 40 km, izleta se je udeležilo 24 kolesarjev.

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI 21.9.2021

Danes so se v okviru evropskega tedna mobilnosti na Slovenskem trgu predstavili Center trajnostne mobilnosti s promocijskim materialom in anketo o potovalnih navadah občanov, z obilico dela se jim je pridružil njihov servis koles. Sodelovalo je tudi naše Društvo upokojencev in je vsakemu kolesarju, ki se je ustavil na naši stojnici podarilo jabolko za zajtrk ali malico. Studio Oreh je na ogled ponujal E-rikšo, ki jo je marsikdo tudi preizkusil, trenerji kolesarskega kluba Kranj so na spretnostnem poligonu preverjali ali se bo pojavil kak nov kolesarski talent. Podjetje iHELP je s prikazom metod oživljanja, praktično uporabo lutk in razumljivo razlago, podalo koristne informacije. Tudi kolesarji smo se po končanem izletu ustavili na Slovenskem trgu in si vse ponujeno ogledali in tudi preizkusili. Organizatorji so bili zadovoljni, da smo se odzvali v tako velikem številu.

KOLESARSKI IZLET SMLEDNIK 21.9.2021

Današnje jutro je bilo pa zelo hladno - smo se toplo oblekli. Pri vodnjaku smo se zbrali ob 9. uri. Da se bomo lahko udeležili dogodka v okviru evropskega tedna mobilnosti smo naš današnji izlet nekoliko spremenili. Z Glavnega trga smo se zapeljali čez kokrški most in nato čez delavski most skozi Drulovko in Breg v Zbilje. Nadaljevali smo do Smlednika in v Vodice, kjer smo imeli postanek za kavo, v Okrepčevalnici Marjanca. Poleg kave so nas postregli tudi z manjšim prigrizkom. Nato smo se odpeljali proti Cerkljam, skozi Vašco in po kolesarski stezi ob letališču do Šenčurja in v Kranj na Slovenski trg.

Prevozili smo 45 km, izleta se je udeležilo 22 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET KOMENDA 14.9.2021

Glede na to da so jutra že precej hladna, smo se odločili, da bomo s kolesarjenjem pričeli uro kasneje. Štartali smo torej ob 9. uri in se zapeljali mimo Tuša v Šenčur, Trato in Češnjevek. Nadaljevali smo skozi Dvorje in Grad, ter pod Šenturško goro do Zaloga, nato pa še naprej skozi Cerkljansko in Komendsko dobravo do Planinskega doma v Podborštu pri Komendi. Tu smo imeli daljši postanek za kavo. Pridružil se nam je tudi Ivo (zaenkrat še z avtom). Izkoristil je tudi priložnost in izročil medaljo kolesarki Mici, ki se podelitve ni mogla udeležiti. Vračali smo se skozi Komendo, Breg i Klanec do Zaloga in nato skozi Vopovlje, Zg. Brnik do Sp. Brnika. V Sp. Brniku smo imeli drugi postanek. Povabila sta nas čebelar Franci Strupi in njegova žena Anica in nas pogostila s pijačo, kavo in prigrizkom. Z lepimi občutki smo se mimo letališča, Velesovega, Srednje vasi in Šenčurja vrnili po kolesarski poti v Kranj. Prevozili smo 50 km, izleta se je udeležilo 23 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET ŠKOFJA LOKA MEDVODE 7.9.2021

Z Glavnega trga smo se zapeljali preko delavskega mosta in prečkali glavno cesto, kjer so nam ustavili prijazni vozniki. Nadaljevali smo po sorškem polju do Škofje Loke ter mimo Sore in
Goričan do Medvod. Počitek in kavo smo si privoščili v Okrepčevalnici STAN. Vračali smo se proti Smledniku in Vodicam proti Šenčurju. Na koncu kolesarske steze od letališče smo bili presenečeni. Po treh letih od našega protesta se je začela gradnja kolesarske steze do Šenčurja. Peljali smo se skozi Šenčur in po naši priljubljeni kolesarski stezi do Tuša, kjer smo zaključili naš izlet. Prevozili smo 50 km, izleta se je udeležilo 23 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET NEMILJE 31.8.2021

Danes smo se z Glavnega trga odpeljali po Jelenovem klancu in nadaljevali, predvsem navzgor, skozi Spodnjo in Zgornjo Besnico vse do Nemilj. Tu smo imeli postanek v GOSTILNI NA RASPOKAH, kjer nam je gospa Nada skuhala kavo. Po daljšem počitku smo se vračali po isti poti do Gorenjesavske ceste, nadaljevali v klanec po Delavski cesti skozi Stražišče in se čez delavski most pripeljali do mesta, od tu pa skozi vasi Britof, Predoslje mimo Brda do našega cilja Gostišča Dežman, na Mlaki pri Kranju.
Prevozili smo 43 km, izleta se je udeležilo 25 kolesarjev.

Tu smo imeli zaključek kolesarske sezone in podelitev medalj za leto 2020, česar lansko leto zaradi razglašene epidemije nismo mogli izvesti. Pridružili so se nam še ostali kolesarji sekcije.
Dobitniki medalj za leto 2020 so:

ŽENSKE zlata medalja BENCETIĆ KATI
- srebrna medalja BREZAR CILKA
- bronasta medalja GOLOB PREISINGER MARIJA

MOŠKI zlata medalja - BOGATAJ DORO
- srebrna medalja- GREGORIČ PETER
- bronasta medalja – STRUPI IVAN

KOLESARSKI IZLET GOLNIK 24. 8. 2021

Danes je bilo sveže jutro, ko smo se zbrali na Glavnem trgu. Zapeljali smo se skozi Naklo, Podbrezje, Zvirče, Kovor, Loka, Pristava in Križe proti Golniku. Zjutraj se je lepo videl Storžič, ki se je dvignil iz meglic. V Podbrezjah nas vedno pozdravi Sv. Florjan. V Kovorju smo na vrtu opazili prelepo kolo z rožicami.
Pot se je ves čas vzpenjala. Klancev ni in ni zmanjkalo. Na Golniku smo si zato privoščili daljši postanek za kavo. Domov smo se vračali preko Gorič, Trstenika, Čadovelj, Žabelj in Spodnje Bele preko Tatinca v Kranj. Ko smo se vračali nas je sonce kar prijetno grelo.
Prevozili smo 42 km, izleta se je udeležilo 27 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET DOLINA HRASTNICE 17.8.2021

Kljub hladnemu jutru in slabi vremenski napovedi smo se ob 8.uri odpeljali iz mesta čez delavski most do Brega, kjer so bile vidne posledice nočnega neurja in dalje po Sorškem polju skozi Trato, Suho in Puštal v dolino Hrastnice, vse do odcepa, ki pelje strmo navzgor do Sv. Ožbolta. Po krajšem postanku smo se vrnili navzdol po dolini Hrastnice skozi Puštal in prispeli do mestnega trga v Škofji Loki. Tu smo se ustavili na kavi pri Homanu in naredili daljši postanek. Zopet nas je prijetno presenetil in se nam pridružil na kavi naš vodja kolesarske sekcije Ivo.

Prvoten načrt je bil, da se bomo vračali po poti proti Crngrobu, vendar smo pot nekoliko spremenili zaradi razmočene makadamske poti. Zato smo nadaljevali skozi Staro Loko in pod cesto Kranj-Šk.Loka prikolesarili v Sv.Duh. Od tu dalje pa zopet po Sorškem polju mimo Ajmanovega gradu in čez delavski most do našega izhodišča.

Prevozili smo 42 km, izleta se je udeležilo 19 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET TUNJICE 10.8.2021

Danes je bilo pri vodnjaku zelo živahno. Bilo nas je veliko, tako da smo se razdelili v štiri skupine. Odpeljali smo se mimo TUŠA, po naši lepi kolesarski poti do Šenčurja, letališča Brnik in naprej v Zalog. Nadaljevali smo do vasi Komenda. V Komendi smo se peljali po Pogačarjevem rondoju. V Tunjice smo se pripeljali z južne strani, po pretežno makadamski cesti. Na poti do cerkve Sv. Ane nas je pozdravilo kolo v rožicah. Ob 280 letnici blagoslovitve temeljnega kamna je Peter Glavar rekel: ˝Gledam grdo, a srce imam toplo˝. Misel je zapisana na plošči pod kipom. Polni energije smo se zbrali pred cerkvijo, s krasnim pogledom na okolico. Čutili smo pozitivno energijo.
Vračali smo se skozi Kamnik, kjer smo imeli v kavarni Veronika postanek za kavo. Nato smo se zapeljali skozi Podgorje, Križ, Komendo, Lahovče, Vopovlje, Brnik in ob letališču skozi Šenčur in Tuš v Kranj Prevozili smo 60 km, izleta se je udeležilo 29 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET BEGUNJE 3.8.2021

Ob 8. uri smo se odpeljali izpred vodnjaka na glavnem trgu v Naklo, Strahinj in imeli prvi postanek za pijačo v Podbrezjah. Nato smo se zapeljali do Posavca, kjer so pot naprej nadaljevali kolesarji z električnimi kolesi, ker je od tu naprej 700 m zelo strmega klanca do Dobrega polja. Nato smo smo se odpeljali še ostali z navadnimi kolesi in smo skoraj vsi premagali ta klanec na kolesu. Kolesarili smo naprej skozi Črnivec, Zg. Otok in Zgošo do Begunj. Peljali smo se mimo Ratzingerjeve vile. Člani društva upokojencev Begunje skrbijo za ta objekt in okolico. V vili imajo tudi bar, ki pa je ob torkih zaprt. Mi smo si privoščili kavo in počitek v sosednjem baru ˝A Je To Pub Jurček˝. Vremenska napoved je bila, da bo sredi dneva deževalo. Zato smo pohiteli in se odpravili v strmino do Slatne, naprej pa malo gori, malo doli do Brezij pri Tržiču. Po spustu do Tržiča smo se zapeljali skozi Duplje, Strahinj in Naklo in še v sončnem vremenu prispeli v Kranj. Prevozili smo 55 km, izleta se je udeležilo 24 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET ŠINKOV TURN 27.7.2021

Iz našega zbirnega mesta smo se danes peljali skozi Prebačevo proti Smledniku, Dornicam, Dobruši in Repnjam do Šinkovega turna. Tu smo imeli krajši počitek in se nato odpeljali proti Vodicam, kjer nas je naša kolesarka Magda, ki je pred kratkim praznovala rojstni dan, počastila s kavo. Kolesar Franci pa je praznoval okroglo obletnico in nas je na praznovanje povabil kar na svoj dom. Po prijetnem druženju smo se odpeljali domov. Prevozili smo 45 km, izleta pa se je udeležilo 25 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET VISOKO –POLJANE 20.7.2021

Danes smo se z našega zbirnega mesta odpeljali čez delavski most v Stražišče in nato po stranski poti skozi Zgornje in Spodnje Bitnje. V vasi Dorfarje smo prečkali glavno prometno cesto Kranj-Škofja Loka in se peljali proti vasi Sv. Duh. Tu smo se ustavili pri Ajmanovem gradu. Grad je v 17. stoletju sezidal glavar škofjeloškega gospostva Franc Matija pl. Lampfritzhaimb. Do 19. stoletja je grad zamenjal še nekaj lastnikov. Danes je v njem uršulinski samostan. Nadaljevali smo pod glavno cesto do Stare Loke, čez mestni trg in nato skozi vas Podpurfelca do krožišča v Zmincu, kjer smo se priključili prometni cesti do odcepa za Tavčarjev dvorec na Visokem pri Poljanah. Kmečki dvorec iz 17. stoletja leži v objemu okoliških gričev nedaleč od Poljanske Sore. V njem si je možno ogledati stalno razstavo VISOŠKA DOMAČIJA PRIPOVEDUJE, spomenik in grobnico pisatelja Ivana Tavčarja. Znotraj dvorca je tudi kavarna z letnim vrtom, v kateri smo si tudi mi privoščili počitek in kavo. Vračali smo se zopet do krožišča v Zmincu in nato po stranskih manj prometnih cestah mimo Puštala, Suhe in Trate po Sorškem polju do našega izhodišča. Prevozili smo 52 km, izleta pa se je udeležilo 23 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET JEZERSKO 13.7.2021

Danes smo se odpeljali na enega težjih kolesarskih izletov, na Jezersko. Zbrali smo se kot običajno ob 8.uri na Glavnem trgu pri vodnjaku in se odpeljali proti Kokrici, Bobovku, skozi Spodnjo in Srednjo Belo do Preddvora in naprej proti vasi Kokra in se vseskozi vzpenjali do Kanonirja, naprej pa je sledil še bolj strm klanec do Jezerskega in do Gostišča ob Jezeru, kjer smo imeli daljši postanek za okrepčilo po težki turi. Naša kolesarka Marija, ki še ne more na kolo se je pripeljala z avtom. Z avtom se je pripeljal turi Ivo, Mica ki tudi še okreva, pa z električnim kolesom.
Po postanku smo se odpravili nazaj po isti poti do Preddvora. V Preddvoru smo izbrali pot na Olševek in skozi Šenčur po kolesarski poti do TUŠ-a, kjer smo ob potrebni pijači zaključili naš kolesarski izlet. Bili smo utrujeni, vendar zadovoljni, da smo zmogli res težko pot.

Prevozili smo 70 km, izleta se je udeležilo 20 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET PREDDVOR 6.7.2021

Kot vedno smo se tudi danes zbrali pri vodnjaku na Glavnem trgu in smo bili prijetno presenečeni. Prišel nas je pozdravit Ivo. Ni šel kolesarit z nami, a smo bili zelo veseli da dobro okreva. Razdelili smo se v tri skupine in se odpeljali do Trboj, nadaljevali do vasi Voklo in čez most nad avtocesto v Šenčur. V Šenčurju smo šli skozi krožišče kjer je bil kip Sv. Jurija oblečen v pikčasto majico (rjuho). S tem so člani kolesarskega društva Šenčur počastili kolesarsko zmago svojega sokrajana Mateja Mohoriča, ki je na kolesarski dirki po Franciji zmagal na sedmi etapi in oblekel pikčasto majico za najboljšega gorskega kolesarja. Iz Šenčurja smo se zapeljali na Visoko do športnega parka RAPA, kjer smo imeli postanek za kavo. Počastil na s je tudi Gorazd, ki je praznoval rojstni dan. Športni park RAPA obsega, balinišče, nogometno in teniško igrišče. Učna pot ob Kokri je dolga okoli 2 km. V bližini športnega parka se nahaja tri metre visoka geološka piramida, v katero so vgrajeni barviti kamni nepravilnih oblik, ki so ležali na kokrških prodiščih. Območje ob piramidi je geomantična točka, ki ima zdravilno moč. Domov smo se vračali preko Olševka, Tupalič, Preddvora, Bele in Kokrice v Kranj. Prevozili smo 35 km, izleta se je udeležilo 23 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET MEDVODE 29.6.2021

Zaradi napovedanega vročega dneva (do 30°C) smo se odločili za spremembo poti kolesarskega izleta. Namesto na Brezje, Begunje in Tržič smo izbrali lažjo turo, ker si želimo prijetno druženje in varno kolesarjenje. Odpeljali smo se ob desni strani Save mimo Brega in Mavčič do okrepčevalnice STAN v Medvodah, kjer smo imeli postanek za kavo. Med pitjem kave je naša kolesarka Lojzka izvedela veselo novico, da je postala prababica in je kavo častila ona, pa tudi nazdravili smo novorojenki.  Po postanku smo nadaljevali pot preko Zbiljskega jezera in se vračali po levi strani Save do Trboj in zavili v Voklo in čez  kolesarski most do Šenčurja in po senčni kolesarski poti mimo TUŠA v mesto. Prevozili smo 33 km, izleta pa se je udeležilo 22 kolesarjev.

SREČANJE GORENJSKIH KOLESARJEV UPOKOJENCEV – NAKLO 25.6.2021

Zveza društev upokojencev Gorenjske je zaupala organizacijo srečanja kolesarjev Društvu upokojencev, Naklo. Tudi mi smo se udeležili tega srečanja. Zbrali smo se kot običajno na Glavnem trgu pri vodnjaku in se odpeljali v Naklo. Na štartu v Mladinskem športnem centru v Naklem se je zbralo skoraj 150 kolesarjev upokojencev iz 12 društev. Po prijavi udeležencev smo se  razdelili v skupine , ki so jih vodili kolesarji DU Naklo.  Kranjski upokojenci smo se odločili za daljšo progo in  smo pričeli s kolesarjenjem do Tržiča, v spremstvu gasilcev in redarjev. V Podbrezjah smo imeli na turistični kmetiji MATIJOVC  počitek. Predstavili in razkazali so nam kmetijo in nas pogostili s pijačo in prigrizkom.  Nato smo nadaljevali pot na Okroglo in nazaj v Naklo, kjer  smo zaključili srečanje z druženjem v šotoru v Športnem centru. Po zaključku smo se vračali domov z lepimi spomini na srečanje kolesarjev iz drugih društev. Srečanja se nas je udeležilo 25 kolesarjev iz DU Kranj , prevozili pa smo 42 km.

KOLESARSKI IZLET MENGEŠ 22.6.2021

V lepem in toplem jutru smo se kot običajno zbrali pri mestnem vodnjaku. Razporedili smo se v tri skupine in se zapeljali po kolesarski cesti mimo TUŠA in pod avtocesto v Šenčur. Na Trati smo se prvič zapeljali po novem krožišču ter pot nadaljevali proti Cerkljam, Zalogu in Komendi. Tudi letos smo se peljali skozi vas Klanec, kjer je doma naš najboljši kolesar Tadej Pogačar, ki se že pripravlja na dirko po Franciji. V Mengeš smo se pripeljali po makadamski poti in smo si v Kavarni Oranžerija privoščili počitek in kavico. Vodja kolesarske sekcije Ivo Veger okreva po operaciji i  mu je naš Milan sestavil in zapel novo pesmico z željo za čimprejšnje okrevanje, kateri smo se z aplavzom pridružili tudi vsi prisotni. Domov smo se vračali mimo Šinkovega turna, Bukovice, Vodic mimo Brniškega letališča, Šenčurja do TUŠA, kjer smo zaključili naš izlet. Prevozili smo 55 km, izleta se je udeležilo 24 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET RADOVLJICA 15.6.2021

Danes smo se odpravili na težjo turo. Zbrali smo se kot vedno pri vodnjaku na Glavnem trgu, na katerem nas France Prešeren opozarja tako:

» Naj se učenost in ime , čast tvoja,  rojak  ne pozabi Dokler tebi drago v Krajni slovenstvo živi ! »

Zaradi del na cesti smo morali prvi obvoz narediti že v Kranju in sicer smo zavili na Rupo in nato v Naklo do Podbrezij, kjer smo po prvem hujšem klancu imeli postanek. Nadaljevali smo skozi Podnart, Kamno Gorico in Lancovo ter smo zaradi rekonstrukcije železniške proge v Radovljici naredili obvoz do Lesc in nazaj v Radovljico, kjer smo si  ˝PRI MATIČKU˝ privoščili kavo. Vračali smo se po stari cesti do Podvina, skozi Noše, Dobro polje, Posavec in Podbrezje v Kranj. Prevozili smo hudih 60 km, izleta se je udeležilo 27 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET BAŠELJ 8.6.2021

Danes je bil cilj izleta Bašelj. Naša Ivica je zopet izbrala zanimivo pot. Iz Glavnega trga smo se odpeljali v Hrastje in Prebačevo, kjer smo zavili levo na Voklo in preko kolesarskega mostu čez avtocesto nadaljevali skozi Šenčur, Velesovo in Olševek. Od tu dalje v Hotemaže, Tupaliče in Breg. Pri Mercatorjevi trgovini v Preddvoru smo si v Kavarni Dvor privoščili kavo. Nato smo nadaljevali v več klancev, ki jih ni hotelo zmanjkati, do naše Drage v Bašelj. Draga nas je kot vedno pričakala z veselim nasmehom in nas pogostila s pijačo in prigrizki. Kmalu so se začeli zbirati temnejši oblaki in smo se zato kar hitro odpravili po najbližji poti proti domu. Na začetku nas je ujelo nekaj kapelj dežja, ki pa smo jim ušli in srečno suhi prikolesarili domov. Prevozili smo 40 km, izleta se je udeležilo 24 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET GOLO BRDO 1.6.2021

Tokrat smo se pred vodnjakom zbrali že ob 8.uri v kar hladnem jutru. Razdelili smo se v tri skupine in se odpeljali čez delavski most, nadaljevali po desni strani Save do Medvod od tod pa še malo v hrib do Golega Brda, kjer smo se v gostilni BORMES odpočili in popili kavo. Naša vodička Ivica je za nazaj izbrala zanimivo pot. Vračali smo se skozi Goričane in Soro do Trate. Zaradi zapore čez železniško progo smo se odpeljali skozi Virmaše in Sv. Duh ter mimo Ajmanovega gradu do Žabnice in naprej čez Sorško polje in delavski
most do izhodišča. Prevozili smo48 km, izleta pa se je udeležilo 24 kolesarjev.

KOLESARKI IZLET TRATA 25.5.2021

Zaradi slabe vremenske napovedi in tudi že nekaj kapelj dežja smo se najbolj vztrajni odločili, da bomo izlet izpeljali. Smo pa spremenili našo traso. Namesto do Bistrice pri Tržiču smo se odločili za krajšo varianto in se preko delavskega mostu peljali po Sorškem polju do Trate in nazaj preko Brega in Orehka, kjer smo se ustavili v kavarni CUKR in si privoščili kavo. Še preden smo jo naročili je začelo deževati. Na srečo je dež kmalu ponehal in smo se vrnili domov, ne da bi bili mokri. Prevozili smo 22 km, izleta pa se je udeležilo 14 kolesarjev.

KOLESARKI IZLET VODICE 18.5.2021

Današnje jutro je bilo kar sveže, 7°, pa še oblačno je bilo. Razporedili smo se v tri skupine in se odpeljali skozi Prebačevo po novi kolesarski stezi. V naselju Valburga smo odkrili novo asfaltirano pot, izven regionalne ceste. Nadaljevali smo do Vodic kjer smo imeli postanek in kavo. Naš kolesar Milan je praznoval okroglo obletnico in nas je počastil s pijačo in priboljški. Ker je med kolesarji kar nekaj dobrih pevcev so mu tudi zapeli. Pot do doma je bila še dolga. Vračali smo se čez naselje Lahovče, Zalog, Glinje, Šmartno, Poženik, Cerklje mimo Velesovega do Šenčurja in po kolesarski cesti do TUŠA. Tu smo zaključili z izletom. Prevozili smo 41 km, izleta pa se je udeležilo 25 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET VELESOVO 11.5.2021

Tudi kolesarska sezona se je začela. Zbrali smo se pred vodnjakom na Glavnem trgu. Upoštevali smo priporočila NIJZ in se razporedili v tri skupine. Peljali smo se mimo TUŠA v Šenčur, naprej v Luže. Olševek v Velesovo, kjer smo imeli počitek in si privoščili kavo. Vračali smo se skozi Šenčur, Predoslje in Kokrico v Kranj. Prva tura je bila malo lažja. Nekateri so že pridno nabirali kilometre, za nekatere pa je bilo to prvo kolesarjenje v letošnjem letu. Prevozili smo 33 km, izleta pa se je udeležilo 23 kolesarjev.