Foto 2021 – Kolesarstvo

KOLESARSKI IZLET RADOVLJICA 15.6.2021

Danes smo se odpravili na težjo turo. Zbrali smo se kot vedno pri vodnjaku na Glavnem trgu, na katerem nas France Prešeren opozarja tako:

» Naj se učenost in ime , čast tvoja,  rojak  ne pozabi Dokler tebi drago v Krajni slovenstvo živi ! »

Zaradi del na cesti smo morali prvi obvoz narediti že v Kranju in sicer smo zavili na Rupo in nato v Naklo do Podbrezij, kjer smo po prvem hujšem klancu imeli postanek. Nadaljevali smo skozi Podnart, Kamno Gorico in Lancovo ter smo zaradi rekonstrukcije železniške proge v Radovljici naredili obvoz do Lesc in nazaj v Radovljico, kjer smo si  ˝PRI MATIČKU˝ privoščili kavo. Vračali smo se po stari cesti do Podvina, skozi Noše, Dobro polje, Posavec in Podbrezje v Kranj. Prevozili smo hudih 60 km, izleta se je udeležilo 27 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET BAŠELJ 8.6.2021

Danes je bil cilj izleta Bašelj. Naša Ivica je zopet izbrala zanimivo pot. Iz Glavnega trga smo se odpeljali v Hrastje in Prebačevo, kjer smo zavili levo na Voklo in preko kolesarskega mostu čez avtocesto nadaljevali skozi Šenčur, Velesovo in Olševek. Od tu dalje v Hotemaže, Tupaliče in Breg. Pri Mercatorjevi trgovini v Preddvoru smo si v Kavarni Dvor privoščili kavo. Nato smo nadaljevali v več klancev, ki jih ni hotelo zmanjkati, do naše Drage v Bašelj. Draga nas je kot vedno pričakala z veselim nasmehom in nas pogostila s pijačo in prigrizki. Kmalu so se začeli zbirati temnejši oblaki in smo se zato kar hitro odpravili po najbližji poti proti domu. Na začetku nas je ujelo nekaj kapelj dežja, ki pa smo jim ušli in srečno suhi prikolesarili domov. Prevozili smo 40 km, izleta se je udeležilo 24 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET GOLO BRDO 1.6.2021

Tokrat smo se pred vodnjakom zbrali že ob 8.uri v kar hladnem jutru. Razdelili smo se v tri skupine in se odpeljali čez delavski most, nadaljevali po desni strani Save do Medvod od tod pa še malo v hrib do Golega Brda, kjer smo se v gostilni BORMES odpočili in popili kavo. Naša vodička Ivica je za nazaj izbrala zanimivo pot. Vračali smo se skozi Goričane in Soro do Trate. Zaradi zapore čez železniško progo smo se odpeljali skozi Virmaše in Sv. Duh ter mimo Ajmanovega gradu do Žabnice in naprej čez Sorško polje in delavski
most do izhodišča. Prevozili smo48 km, izleta pa se je udeležilo 24 kolesarjev.

KOLESARKI IZLET TRATA 25.5.2021

Zaradi slabe vremenske napovedi in tudi že nekaj kapelj dežja smo se najbolj vztrajni odločili, da bomo izlet izpeljali. Smo pa spremenili našo traso. Namesto do Bistrice pri Tržiču smo se odločili za krajšo varianto in se preko delavskega mostu peljali po Sorškem polju do Trate in nazaj preko Brega in Orehka, kjer smo se ustavili v kavarni CUKR in si privoščili kavo. Še preden smo jo naročili je začelo deževati. Na srečo je dež kmalu ponehal in smo se vrnili domov, ne da bi bili mokri. Prevozili smo 22 km, izleta pa se je udeležilo 14 kolesarjev.

KOLESARKI IZLET VODICE 18.5.2021

Današnje jutro je bilo kar sveže, 7°, pa še oblačno je bilo. Razporedili smo se v tri skupine in se odpeljali skozi Prebačevo po novi kolesarski stezi. V naselju Valburga smo odkrili novo asfaltirano pot, izven regionalne ceste. Nadaljevali smo do Vodic kjer smo imeli postanek in kavo. Naš kolesar Milan je praznoval okroglo obletnico in nas je počastil s pijačo in priboljški. Ker je med kolesarji kar nekaj dobrih pevcev so mu tudi zapeli. Pot do doma je bila še dolga. Vračali smo se čez naselje Lahovče, Zalog, Glinje, Šmartno, Poženik, Cerklje mimo Velesovega do Šenčurja in po kolesarski cesti do TUŠA. Tu smo zaključili z izletom. Prevozili smo 41 km, izleta pa se je udeležilo 25 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET VELESOVO 11.5.2021

Tudi kolesarska sezona se je začela. Zbrali smo se pred vodnjakom na Glavnem trgu. Upoštevali smo priporočila NIJZ in se razporedili v tri skupine. Peljali smo se mimo TUŠA v Šenčur, naprej v Luže. Olševek v Velesovo, kjer smo imeli počitek in si privoščili kavo. Vračali smo se skozi Šenčur, Predoslje in Kokrico v Kranj. Prva tura je bila malo lažja. Nekateri so že pridno nabirali kilometre, za nekatere pa je bilo to prvo kolesarjenje v letošnjem letu. Prevozili smo 33 km, izleta pa se je udeležilo 23 kolesarjev.