Foto 2023 – Pohodništvo

Izlet Srednja vas - Cerklje 12.1.2023

V četrtek 12.1.2023 smo se z rednim avtobusom odpeljali do Srednje vasi pri Šenčurju, kjer smo pri Gasilskem domu izstopili. Najprej smo šli po asfaltu mimo nekaterih hiš, marsikatera hiša je imela  pred hišo jaslice. Nekatere so bile prav izvirne. Nadaljevali smo pot po ravninski gozdni poti mimo Praprotne police, kjer smo se malo ustavili in si samo od zunaj ogledali zavetišče konj s posebnimi potrebami, ki je edino v Sloveniji. Konji so bili zelo lepo oskrbovani. Nadaljevali smo pot do  Češnjevka, kjer smo videli dva velika ribnika in maketo opekarne. Pot nas je po gozdni cesti vodila do gradu Strmol, to je lepo ohranjen grad iz 13. stoletja, ko so se vanj naselili vitezi Strmolski. Bolj znan pa je po zadnjem lastniku Radu in Ksenji Hribar. Grad je ohranil veliko zbirko umetnin in drugih predmetov izjemne vrednosti. V gradu je sedaj možno tudi prenočiti. To je butični hotel. Sprehodili smo se do Dvorij in zaključili v pizzeriji Pod Jenkovo lipo, kjer smo si lahko privoščili kavo, pijačo ali pa pizzo. Dan nam je lepo minil, razgledi so bili krasni, družba pa tudi. Vrnili smo se z rednim avtobusom.

Izlet na Šmarjetno goro 5.1.2023

Tako kot vsako leto je naš prvi izlet na Šmarjetno goro. Zbrali smo se na avtobusni postaji, nekateri so se pripeljali do vznožja, drugi pa peš do vznožja Šmarjetne gore. Pot nas je vodila skozi Stražišče, mimo graščine in mimo Torklje po lepi poti na Šmarjetno goro. V hotelu smo si privoščili kavo ali čaj, si voščili srečo, zdravje in veliko pohodov, potem smo se pa po cesti vrnili vsak na svoj dom. Kar veliko se nas je udeležilo tega pohoda in imeli smo se lepo.