Foto 2021 – Pohodništvo

Slike z izleta na Ušte - Žerenk 17.6.2021

V četrtek 17. junija smo se z avtobusom odpravili na izlet. Končni cilj je bil planinski dom Ušte Žerenk na višini 658 m.  Zapeljali smo se do Moravč, kjer smo se ustavili na prvi jutranji kavici. Nekateri smo si ogledali tudi cerkev Sv. Martina  v Moravčah. Najprej smo hodili 1,8 km po asfaltu, potem nas je  pa pot peljala v gozd. Pot se enakomerno vzpenja, zravnala se je le ko smo prečili cesto. Na vrhu so lepi razgledi na Moravško dolino in vse do Domžal. Videla se je tudi Limbarska gora. Malica je bila organizirana v Moravčah v gostišču Peterka. Obe varianti malice sta bili zelo okusni. V Kranj smo se vrnili kar zgodaj. Izlet je bil zelo lep, le vročine še nismo navajeni. Hvala vodnikoma za lep izlet.

Izlet na Talež 3.6.2021

Na tokratni izlet smo se peljali z avtobusom. Pot nas je vodila na Gorenjsko, proti Bledu. Po prvi jutranji kavi smo pot nadaljevali  proti Ribnemu. Spustili smo se do reke Save in preko mostu nadaljevali pot na Talež. Razdelili smo se v dve skupini, ena skupina je šla po malo lažji poti, druga pa bolj po strmi. Pot se je kar strmo vzpenjala in v zadnjem delu se je priključila makadamski cesti, ki nas je pripeljala na vrh. Razgledi so bili na vse strani. Malico so si nekateri nudili iz nahrbtnika, drugi pa so jo naročili v koči. Vrnili smo se skupaj obe skupini po poti prve skupine. Imeli smo se lepo, vreme nam je služilo, družba je bila v redu, Marjana se je pa potrudila kot vedno.

Slike z izleta v Stiško vas 27.5.2021

Ta četrtek smo se  upokojenci DU Kranj  odpravili v Stiško vas. Zbrali smo se v Cerkljah pri Jenkovi lipi. Vodila je Marjana. Odpravili smo se v hrib ob znamenjih križevega pota. Pot nas  je vodila v gozd in bila je ponekod blatna. Ko smo prišli iz gozda so se nam odprli lepi razgledi na Grad, Štefanjo goro in Krvavec. Na vrhu smo se ustavili pri vaški cerkvi sv. Križa, ki datira iz leta1751. Cerkev je bila nekdaj zelo obiskana božja pot.  Vrnili smo se po isti poti. Imeli smo se lepo.

Izlet na Apnišče 20.5.2021

Začelo se je - hoditi v hribe. Prvi izlet je bil od Struževega do Okroglega, na drugem smo hodili po Udinborštu, ta je bil že tretji. Imeli smo se lepo, tudi vreme nam je služilo, pa še Milan je praznoval okroglo obletnico in nas je pogostil. Zelo pozorno, Hvala.