Foto 2019

Slike z zadnjega izleta 19.12.2019

V četrtek 19.12.2019 smo šli pa v Logarsko dolino na prednovoletni sprehod. Na jutranjo kavico smo šli v gostišču na Črnivcu. Nadaljevali smo pot proti Logarski dolini. Dogovorjeno je bilo, da si lahko ogledamo muzej v Solčavi. Nekateri so ga že videli in so nas počakali v kavarni, drugi smo si pa ogledali zanimiv muzej. Prikazuje življenje nekoč na tem območju. Odpeljali smo se še malo naprej in pričeli naš prednovoletni sprehod. Ker so bile nekatere poti zaradi podiranja drevja zaprte, smo hodili v glavnem po asfaltu. Deževalo ni, bil je pa kar svež zrak. Šli smo mimo doma planincev, ogledali smo si prostor, kjer nastaja oglarska kopa; tudi imenuje se "pri oglarju". Potem pa nazaj do avtobusa, kjer nas je čakal voznik Lojze in nas odpeljal nazaj na Črnivec.
Postregli so nas z okusno malico. Nadaljevanje je pa sledilo: najprej so imenovali vse tiste, ki so se udeležili vseh planinskih in pohodnih izletov, potem pa še deset naj pohodnikov in deset naj planincev. Prvi trije iz vsake skupine so pa prejeli medalje. Najbolj vztrajen je bil Ivan Tresket, ki si je zaslužil kar dve zlati medalji, pa še pohvalo za obisk vseh izletov. Pohvalo sta dobila še Danica in Gorazd; srebrno medaljo pri planincih Gorazd, bronasto Toni B., pri pohodnikih pa Srebrno Ivo V. in bronasto Milica M. Sledil je program Slavka Hace nam je prebrala nekaj pesmi že v avtobusu, tu pa še nekaj verzov z voščili. Nadaljevalo se je z živo glasbo in plesom. Na koncu smo pa še odštevali od deset do nič in si voščili srečno, zdravo novo leto 2020.

Slike z izleta v neznano 12.12.2019

V četrtek 12.12.2019 smo šli na izlet v neznano.Ta izlet je bil pa prav zares v neznano. Že vstopni točki so nas zavedli in naš voznik Lojze je moral kar nekaj krožišč odpeljat, da smo prišli na pravo pot. Že med potjo smo ugibali naš današnji cilj in Marjani je uspelo uganiti - to je Srednji vrh nad Kranjsko goro( 960,7 m) Prvi postanek je bil v okrašeni Kranjski gori, kjer smo si privoščili jutranjo kavo in tam je bil tudi začetek naše poti. Hodili smo po kolovozu, pa po gozdu mimo potoka Jerman. Naslednji postanek je bil pri gostišču Srnjak, kjer nas je Lojzka pogostila za njen rojstni dan. Nadaljevali smo po poti navkreber; tudi nekaj dreves je bilo podrtih med potjo. Začelo je snežiti . Ob povratku smo videli nekaj lepih slapov. Avtobus nas je čakal na začetku Kranjske gore in odpeljal na Jesenice, kjer smo imeli v gostilnici in pizzeriji Chilli zelo okusno malico. Potem nas je čakala samo še vožnja domov v Kranj.

Slike z izleta v neznano 5.12.2019

V četrtek 5.12.2019 smo se pa odpravili v neznano. Prvo jutranjo kavo smo popili v Zg. Hotiču. Kljub namigom nismo ugotovili kam gremo. Odpeljali smo se do parkirišča v Hrastniku, kjer smo planinci izstopili. Opazili smo smerne table z napisom Kal, Mrzlica čez Klobuk. Pot je bila vseskozi strma. Klobuk naj bi bil razglednik, v lepem vremenu se gotovo vidi daleč naokoli. Mi, žal tega nismo videli, ker je bilo oblačno. Klobuk je 890 m visok hrib. Potem smo se odpravili pa še na Kal. Najprej smo se spustili po strmem pobočju navzdol, prečili smo pobočja Pleše, pa po smučišču Rajska dolina. Pot smo nadaljevali kar strmo navzgor po travnati površini. do koče na Kalu 985 m. Zgoraj pa nas je nagradilo sonce in kar lepi razgledi. Malico smo imeli v koči na Kalu.

Imeli smo se lepo, kljub mrazu.

Slike z izleta "Po poti oslovega hrbta" 28.11.2019

V četrtek smo se pa le odpravili na izlet "Po poti oslovega hrbta", ki je 14.11. odpadel. Med potjo je deževalo, je pa v Kozini, kjer smo imeli prvi postanek bilo vedro. Po jutranji kavici smo nadaljevali pot proti Kavaličem, kjer smo pričeli naš pohod. Malo smo se na začetku povzpeli skozi gozd do vasi Lopar. Lopar je manjša vasica v koprskem zaledju. Vas obdajata dva potoka Pinjevec in Rokava. Vaščani o sebi zbadljivo pravijo, da živijo na "oslovem hrbtu". Ogledali smo si "Hišo od Bardinca", to je krajevna etnološka zbirka Lopar. Hiša je iz konca 19. stoletja in predstavlja zbirko predmetov in slik iz tega obdobja. Odšli smo tudi do razgledne točke, videli smo tudi morje. Nadaljevali smo pot do Marezig, kjer smo si ogledali vinsko fontano. V Vanganelu pa je bila možnost nakupa oljčnega olja. Malica je bila organizirana v "Emoncu", ričet z vratovino, zelo okusno. Slava Obradovič pa nas je pogostila, da smo ji nazdravili, ker je zadnjič vodila planinski oz. pohodniški izlet.

Slike z izleta na Semiško goro 21.11.2019

V četrtek 21.11.2019 smo se odpravili na pohod na Semiško goro. Prvi postanek je bil v Žužemberku kjer smo si nudili jutranjo kavo, potem smo se pa odpeljali do vasi Gaber pri Semiču, kjer smo pričeli naš pohod. Marjana nam je že v avtobusu povedala veliko zanimivosti. Hodili smo po goznih poteh. Videli smo cerkev sv. Primoža in Felicijana, razvaline gradu Smuk, cerkev sv. Lovrenca, Marjana je omenila tudi kapelico. Videli smo tudi vinograde. Pot je bila ponekod blatna in prekrita z listjem. Vračali smo se po krožni poti do lovske koče Smuk, kjer smo imeli malico. Malica pa ni bila dobra, ne ena in ne druga.
Kljub razmočeni poti, pa malo dežja je bilo tudi, pa hrane, ki ni bila dobra, smo se imeli lepo.

Slike z izleta na Blejsko kočo 7.11.2019

V četrtek 7.11.2019 smo bili namenjeni na Veliki Selišnik (1956 m), pa so zaradi slabega vremena in snega spremenili pot in smo planinci in pohodniki odšli do Blejske koče (1633 m). Najprej smo se v Gorjah ustavili, da smo si nudili jutranjo kavico, potem smo nadaljevali pot proti Pokljuki. Na odcepu za Šport hotel smo pričeli naš pohod. Pot je bila na začetku peščena, potem pa tudi mokra, pa še deževati je začelo. Hodili smo po gozdu. Bolj ko smo se vzpenjali, bolj hladno je postajalo in tudi sneg je bil ob poti. Koča je bila zaprta, ker prenavljajo kuhinjo. Z nami je šla tudi Cilka, ki je praznovala okroglo obletnico in nas je pogostila z pijačo in piškoti. Voščili smo ji in zapeli. Pri koči smo še pomalicali in potem smo se odpravili nazaj v dolino po lovski poti do Rudnega polja, kjer smo imeli malico. Kljub malo slabšemu vremenu smo se imeli lepo.

Slike z izleta na Veliki Javornik (Bohor) 24.10.19

V četrtek 24.10.2019 smo se odpravili na Veliki Javornik (Bohor) 1023 m visok hrib. Najprej smo se ustavili v Dramljah, kjer smo si nudili jutranjo kavo, potem smo nadaljevali pot skozi Šentjur do Starih žag do gozdarske koče, kjer smo pričeli naš pohod. Planinci smo se povzpeli na Veliki Javornik, na Koprivnik , Plešivec in se nato spustili do koče na Bohorju, kjer smo imeli malico. Vreme je bilo krasno, dobra volja tudi. Lepo smo se imeli.

Slike z izleta Po Meškovi poti 17.10.2019

V četrtek 17.10.2019 smo se pa odpravili na izlet po Meškovi poti. Prva postaja je bila v Velenju, kjer smo si privoščili jutanjo kavo. Pot smo nadaljevali skozi Slovenj Gradec do Sel, kjer smo pričeli naš pohod po Meškovi poti. Videli smo župnišče in cerkev sv. Roka, pa pokopališče, kjer je pokopan. Hodili smo po razgibani koroški pokrajini mimo samotnih kmetij, po gozdu in po travnikih. Videli smo tudi veliko kapelic, ki so bile postavljene v zahvalo za ozdravitev.Šli smo mimo Strčkovega britofa, kjer je v preteklosti šla rimska cesta iz Koroške na Štajersko. Povzpeli smo se tudi na Koplenov vrh. Videli smo tudi sedem kamnov - spomenikom padlim borcem NOB. Malico smo imeli pa v Gostišču Neža na Vrheh. Bilo je zelo okusno.

Imeli smo se lepo.

Slike z izleta na Ciprnik 26.9.2019

Tokrat vam pošiljam slike pohodnikov. Najprej smo se ustavili V Kranjski gori na kavici, planinci so začeli s pohodom že iz Kranjske gore, pohodniki pa smo se odpeljali do Planice. V Planici smo si ogledali skakalnice in nadaljevali pot do Tamarja. Od Tamarja smo se podali do Črnih vod, tam smo videli tudi manjši slap. Od Črnih vod smo se vrnili do Tamarja in nekateri smo šli še do izvira Save oz. Nadiže. Pot je bila kar strma. Videli smo veliko vode. Ko smo se vsi zbrali v Tamarju smo se pa vrnili nazaj v Planico in potem še do Zelencev. Tudi planinci so bili zelo zadovoljni. Pot je bila kar naporna, vendar so jo zmogli vsi. Ustavili so se pri Mojčinem domu, pa pri Bedančevem, na vrhu pa so občudovali lepe razglede po okoliških vršacih.

Malico smo imeli pa na Jesenicah v gostilnici in pizzeriji Chilli. Bilo je zelo okusno. Dan je bil lep in zadovoljni smo se vrnili domov.

Slike z izleta na Jeruzalem 19.9.2019

V četrtek smo se odpravili pa na pohod na Jeruzalem. Že v avtobusu smo voščili dvema jubilantoma. Mica Marjek nas je tudi počastila s pijačo in zelo okusno pehtranovo potico.Najprej smo se odpeljali do Vranskega, kjer smo si privoščili kavo in krof in to po zelo ugodni ceni, potem nas je avtobus odpeljal naprej mimo Ptuja in Ormoža do vasi Radomerje, kjer smo pričeli naš pohod. Najprej smo se ustavili na Radomerščaku, kjer smo si ogledali rojstno hišo Franca Miklošiča. Hiša je bila zgrajena davnega leta 1629, Miklošič pa je bil rojen leta 1813. Zelo lepo je vzdrževana. Tudi pogostili so nas z grozdjem in kozarčkom vina. Pot se nprej vila skozi vinograde do Cerovca in naprej do Jeruzalema, kjer smo si ogledali cerkev želostne matere božje. Vračali smo se mimo treh ribnikov do avtobusa, ki nas je zapeljal do vasi Radomerje, kjer smo imeli v gostišču Stari hrast malico. Malica je bila zelo okusna. Za presenečenje pa je poskrbela Milica, ki je za vse naročila kvasenico, ki je značilna prleška sladica. Prebrala je tudi svojo pesem o krajih, kjer je bila rojena.

Domov smo se vrnili kar pozno, vendar zadovoljni in dobre volje.

Slike z izleta na sv. Primož nad Kamnikom 12.9.2019

Včeraj smo se imeli res lepo, vreme je bilo kot naročeno za hojo v hrib. Najprej smo se ustavili v Kamniku na kavici, pa še presenečenje nas je čakalo. Breda nam je zaigrala nekaj skladb na klavir. Res je bilo lepo. Zapeljali smo se do Stahovice, kjer smo začeli pohod. Najprej smo malo hodili po asfaltu, potem pa po široki makadamski poti do vrha. Gostišče ni bilo odprto in tudi cerkvice sv. Primoža in sv. Petra si ni bilo mogoče ogledati, ker sta bili zaprti. Nekateri smo se odpravili še do vrha, kjer je postavljen križ v zahvalo za ženino ozdravitev. Križ je bil postavljen leta 1998. Je zelo lep lesen križ. Breda nas je tudi pogostila s pecivom in pijačo. Na povratku smo se zopet ustavili v Kamniku, kjer smo imeli malico.

Slike z izleta na Ermanovec 5.9.2019

V četrtek smo se odpravili na Ermanovec, na 1026 m visok hrib. Najprej smo si na Trebiji privoščili kavico in nato do Kladja, kjer smo pričeli naš pohod. Pot je bila lepa, videli smo jesensko vreso, ki je že cvetela, pa rman in še druge rastline. Šli smo mimo kapelice in zraven je zvon, ki so ga farani postavili leta 2007. Videli smo tudi zapuščen objekt, ki je bil namenjen vojski. Koča na Ermanovcu je malo nižje od samega vrha. V koči smo imeli malico. Na povratku smo se ustavili še na kmetiji Žunar, kjer prodajajo mesne izdelke.
Dan je bil lep, tako vreme kot tudi družba.

Škoda, da se jih ni več odločilo za ta izlet.

Slike z izleta od Črnega jezera do Osankarice 8.8.2019

Včeraj smo se pa kar daleč odpeljali, najprej smo v Kranjski gori popili jutranjo kavico, potem smo pa nadaljevali pot proti Italiji. Peljali smo se proti Ovčji vasi in naprej do Ukev, kjer smo pričeli naš pohod. Vreme nam je bilo kar naklonjeno, ni bilo vroče in vedro je bilo. Najprej smo se po mulateri povzpeli na sedlo Nebrie, potem pa naprej do vrha. Šli smo tudi skozi manjši predor. Na vrhu je postavljen križ in vpisna skrinjica. Nekateri smo obiskali še dva druga vrhova, od katerih je eden tudi oznaćen s križem. Vračali smo se po gozdnih poteh, zadnji del poti je bil malo blaten, pa ni bilo prehudo. Imeli smo se prav lepo.

Slike z izleta od Črnega jezera do Osankarice 8.8.2019

Včeraj smo se pa odpravili na Pohorje. Naš prvi postanek je bil na Vranskem, kjer smo si privoščili jutranjo kavico in krof. Pot smo nadaljevali do RTC Trije Kralji na Pohorju, kjer smo pričeli naš pohod. po Urškini poti. Pot je bila lepa, pa čeprav je pričelo deževati.Pot se je počasi dvigala in spuščala. Hodili smo po lesenih mostičkih preko močvirij. Videli smo črno jezero. Nadaljevali pa smo pot do Osankarice. Pot smo nadaljevali do Treh žebljev, kjer je potekala poslednja bitka pohorskega bataljona. Videli smo veliko spomenikov padlih borcev pohorskega bataljona. Tudi markacije poti so v obliki rdeče zvezde. Na spomenik polagajo storže v obliki zvezde. Žalostno, da ni preživel nihče od borcev, ki so takrat nahajali v tem gozdu, udeleženi so bili tudi otroci, najmlajši je bil star komaj 13 let. Vrnili smo se do Osankarice, kjer nas je čakal avtobus in nas odpeljal do gostišča Fink v Slovenskih Konjicah.

Marjana nam je povedala veliko zanimivega in lepo smo se imeli kljub slabšemu vremenu.

Slike z izleta na Mangartsko sedlo 1.8.2019

Včeraj smo imeli pa srečo z vremenom, bilo je prav primerno za hojo v hribe. Najprej smo se zapeljali s tremi minibusi do Kranjske gore na kavico, potem smo pa nadaljevali pot proti Italiji, preko mejnega prehoda Predel in po mangartski cesti do odcepa za Mangartsko sedlo. Tam smo planinci pričeli pohod,  pohodniki pa so se zapeljali do koče pod Mangartskim sedlom in šli do razgledišča na grebenu. Videli smo veliko gorskega cvetja, tudi planike in murke. Z vrha razgledišča pa so se videla Belopeška jezera.  Prav lepa kulisa je bila, sami skalnati vršaci na vse strani. V koči smo imeli malico. Potem pa na minibuse in nazaj v Kranj.

Slike z izleta na Polhograjsko goro 25.7.2019

Včeraj smo imeli pa lep izlet na Polhograjsko goro, na sv. Lovrenca. Odpeljali smo se do Srednje vasi, kjer smo si privoščili kavico, potem pa naprej so Polhovega gradca, kjer smo planinci pričeli naš pohod na Goro. Pot je potekala po senci, po gozdu in se je kar strmo vzpenjala. Pohodniki pa so se odpeljali malo naprej do vasi Prapreče, kjer so po malo lažji poti prišli na vrh. Na vrhu stoji cerkev sv. Lovrenca, okrog cerkve je zid. Tudi razgledi so bili lepi. Na zidu cerkve je opomnik, da je bilo na Gori prazgodovinsko gradišče. Tudi obris Blagajevega vončina je bil na obzidju cerkve. Sestopili pa smo pohodniki in planinci skupaj. Malico smo si pa nudili v gostišču Polhograjski dom ob Gradaščici. Vodnik Toni je res počasi hodil, da smo vsi brez težav prišli na vrh.

Slike z izleta na Mrzlico 11.7.2019

Tokrat je bil organiziran pohodniški izlet na Mrzlico. Pot je bila lepa, široka, le od koče na Mrzlici do samega vrha jebila malo bolj strma in ozka. Videlo se je na vse strani. Pri koči na Mrzlici smo imeli počitek, potem smo se pa vrnili v dolino in na izletniški kmetiji pri Mlinarju smo bili postreženi z okusno malico. Lepo smo se imeli.

Slike s krnskih planin 4.7.2019

Tokrat me ni bilo na izletu, slike sem pa prejela po pošti, zato pa prosim za objavo. Imeli so se lepo, vreme je bilo tudi v redu, samo hodili so kar precej časa.

Slike z izleta na Češko kočo 27.6.2019

Danes smo se pa odpravili na Jezersko, kjer smo začeli naš pohod. Planinci smo se odpravili na Češko kočo, pohodniki pa so se sprehodili po Jezerskem. Bilo je zelo vroče. Tudi pot sama je nekaj časa potekala po gozdu, nekaj je bilo pa na odprtem. Hodili smo ob varovanih poteh z zajlami, pa po lojtrcah in stopnicah. Ampak smo zmogli. Na vrhu smo se malo odpočili, potem pa nazaj v dolino. Videli smo veliko rož in visoke gore v bližini. Na Jezerskem smo imeli organizirano malico. Natočili smo si še jezersko slatino in nato se vrnili v Kranj.

Slike z izleta na planino Preval 20.6.2019

Pošiljam vam slike z izleta na planino Preval, ki je bil 20.6.2019.
Imeli smo pa srečo z vremenom. Ravno pravi čas smo prišli v dolino Drage, kjer smo imeli malico, potem se je pa ulilo. Najprej smo se v Tržiču ustavili na kavici, potem smo pa nadaljevali pot proti mejnemu prehodu Ljubelj, kjer smo pričeli naš pohod. Pot je bila ponekod peščena in ozka, šli smo tudi skozi dva Bornova tunela, kjer smo uporabili svetilke. Večino poti pa smo hodili po gozdu. Na planini so se pasle krave. Nekateri so si nudili kislo mleko, drugi pa svojo malico iz nahrbtnika. Vračali smo se po drugi poti v dolino Drage. Tudi tu smo večino poti hodili po gozdnih poteh, ki pa so se ponekod kar strmo spuščale. V Dragi smo imeli malico. Deževalo je. Ko smo pa prispeli v Kranj, pa ni bilo sledu o kakem dežju.

Slike z izleta v Goriška brda 13.6.2019

Po dolgem času nam je spet enkrat uspelo realizirati izlet. Tokrat smo se odpravili v Goriška brda. Vreme nam je bilo naklonjeno, le precej vroče je bilo. Najprej smo se v Vipavi ustavili za prvo kavo, potem pa smo nadaljevali pot mimo Nove Gorice do Goriških brd. Pohod smo pričeli pri gradu Dobrova. Šli smo mimo zaselkov Medana, Kozana in Biljana. Videli smo nasade češenj, pa marelic, fig in kakijev. Pot je bila lepa, ne preveč naporna, le vroče je bilo (soparno). V Šmartnem smo se pa ustavili, da smo, kdor je pač želel, nabavili češnje in marelice, pa še poizkusili smo jih lahko. Na povratku smo se pa ustavili v gostilni Anja v Budanjah, kjer smo si privoščili malico.

Pohod je vodila Marjana, ki se je kot vedno dobro pripravila in nam povedala veliko lepega.

Slike s srečanja gorenjskih upokojencev pohodnikov v Motniku 23.5.2019

V četrtek smo se pa udeležili srečanja gorenjskih upokojencev pohodnikov v Motniku. Razdelili smo se v dve skupini, ena si je ogledala znamenitosti Motnika, druga pa se je odpravila v hrib, od Motnika do Srobotnega in Slopov in nazaj na prireditveni prostor. Že na začetku so nam pripravili vrečko dobrodošlice, ki je vsebovala sendvič, vodo in malo reklamnega materiala.Pot je peljala skoraj samo navzgor, hoja je bila pa kar hitra. Na cilju smo dobili čaj. Po povratku smo imeli pa še topel obrok in pijačo. Vsa društva, ki so se tega pohoda udeležila pa so dobila tudi priznanje. Druženje pa se je nadaljevalo ob prijetni glasbi.

Slike z izleta na Boč

V četrtek smo se pa imeli res lepo, še vreme je bilo primerno, le na vrhu stolpa je pihalo. Najprej smo se ustavili na Trojanah (krof in kavica), potem smo pa nadaljevali do Zg. Poljčan, kjer smo planinci pričeli pohod; pohodniki pa so se odpeljali še naprej do planinskega doma na Boču. Od planinskega doma naprej smo šli pa vsi skupaj na vrh Boča. Pot se je skoraj ves čas strmo vzpenjala. Na vrhu smo se nekateri povzpeli na razgledni stolp. Na Boču je rastišče velikonočnice, žal je že odcvetela, videli smo pa rastišča. Ta roža je zelo redka in je zaščitena. Na povratku smo si ogledali še cerkvico sv. Miklavža. Malico smo imeli pa v gostilni Kajtna v Poljčanah.

Še enkrat bi se zahvalila Marjani za tako super vodenje.

Slike z izleta po Orionovi poti 28.3.2019

V četrtek smo pa hodili po Orionovi poti. Marjana nam je že v avtobusu povedala veliko zanimivosti o sami poti. V Jurkloštru smo si ogledali smostan in cerkev sv. Mavricija. Lokalni vodnik nam je razložil veliko stvari in pokazal skrivne stopnice. Cerkev je pa enoladijska; takih je malo v Sloveniji. Potem smo šli pa naprej po naši poti mimo Šmidovega mlina, videli smo tudi Gračniški slap, potem pa v hrib do treh gričev. Videli smo veliko rastlin in tudi gobe. Na koncu poti smo se pa ustavili pri Pečerniškem slapu, kjer smo naredili skupinski posnetek. Malico smo imeli pa v gostišču pri Olgi.

Slike z izleta na Nanos 21.3.2019

Pošiljam vam posnetke, ki so nastali v četrtek 21.3.2019 na poti na Nanos. Pihalo je, pa tudi sneg je bil, vemdar dobra volja vse premaga.

Slike z izleta na sv. Lovrenc 14.3.2019

Včeraj (14.3.2019) smo imeli pa izlet na sv. Lovrenc na Banjški planoti. V Cerknem smo imeli prvi postanek za kavico, potem smo se pa odpravili na pot proti Kanalu in do Grgarskih Raven, kjer smo pričeli naš pohod. Hodili smo po pravi kraški pokrajini, borov in tudi ponekod smrekov gozd, pa skale. Videli smo tudi jasli za hranjenje živali. Videli smo tudi koze in ovce, pa cvetje in mačice. Na Primorskem je že vse v cvetju. Sprehodili smo se tudi do spomenika Milana Kalana Kleka, to je bil skojevec, ki je poleg še drugih mladeničev bil ubit tik pred svobodo 27.4.1945. Po sestopu smo se zapeljali do gostišča Anja, kjer smo imeli malico. Potem pa naravnost domov.

Slike z izleta na Trebni vrh 7.3.2019

Pošiljam vam slike z izleta na Trebni vrh, ki je bil v četrtek 7.3.2019. Naš pohod smo pričeli v vasi Vrbnik, hodili smo po gozdnih poteh do vasi Vrhtrebnje. Tam je cerkev sv. Jakoba. Pot smo nadaljevali do obeležja 15. poldnevnika - spomenika. Pri lovsem domu smo imeli postanek za malico iz nahrbtnika, potem smo se pa povzpeli še do Trebnega vrha. Za zaključek pa smo imeli malico v Trebnjem. Imeli smo se lepo, videli smo pomladno cvetje in tudi vreme nam je bilo naklonjeno. Ko smo se pa vrnili v Kranj, smo pa morali odpreti dežnike, ker je deževalo.

Slike z izleta od Opatije do Lovrana 28.2.2019

V četrtek 28.2.2019 smo se pa odpravili na izlet od Opatije do Lovrana. Hodili smo ob obali, vreme je bilo pomladno, morje mirno, videli smo cvetoče mimoze in druge rože. Ivo V. kot naš prvi spremljevalec nam je povedal veliko zanimivih reči. Res se je potrudil. Malicali smo pa na naši strani in bilo je dobro. Imeli smo se zelo lepo, pa še zelo veliko nas je bilo.

Slike z izleta na sv. trojico 21.2.2019

Danes smo imeli pa res lep izlet. Odpravili smo se na sv. trojico nad Domžalami. Videli smo veliko pomladnega cvetja, hodili smo skozi jelkin gozd. Pot je bila ponekod malo blatna. Vreme pa prav spomladansko. Marjana se je pripravila kot vedno, super. Na malico oz. kosilo pa smo šli v gostišče Zajec.

Slike z podelitve medalj za športnika leta 14.2.2019

V četrtek pa nismo imeli hribovskega izleta ker smo imeli prireditev in podelitev medalj za športnika leta 2018. Zlate medalje so si prislužili kar trije, enajst je bilo srebrnih in še enkrat več bronastih medalj. Predsednica društva je imela govor in tudi vodja vseh sekcij. Prišel nas je pa obiskat tudi gospod Janez Sušnik.

Slike z izleta ob Dragonji 7.2.2019

Slike z izleta po Krasu 31.1.2019

V januarju nam je odpadlo kar nekaj izletov, ta četrtek smo imeli pa srečo. Na začetku je kazalo bolj slabo, vendar nas je pozdravilo sonce in tudi burja ni pihala. Naš prvi spremljevalec Ivo V. se je res dobro pripravil in nam opisal vse kraje, kjer smo hodili, pa zanimivosti in tudi znane osebnosti, ki so živeli in delovali na Krasu. Ferarijev vrt je bil res zanimiv, še lepši bi bil pa spomladi ali jeseni. Kras in njihove stavbe so res posebne. Malico smo si pa privoščili v Sežani. Imeli so se lepo.

Slike z izleta na Debni vrh 10.1.2019

Včeraj (10.1.2019) smo se pa odpravili na Debni vrh nad Ljubljano. Na začetku je malo pršilo iz megle, potem smo dočakali pa tudi sonce. Pot je bila prijetna, ni bila naporna. Na vrhu je lesen stolp, vendar razgleda ni bilo, ker je bilo preveč oblačno. Na malico smo se pa odpeljali spet h Tonaču v Cerklje. Zelo je bila okusna. Pa se naši pohodnici Nadi B. smo čestitali ob njeni okrogli obletnici.

Izlet na Šmarjetno goro 3.1.2019

V četrtek 3.1.2019 smo tako kot vsako leto pričeli naš pohod na Šmarjetno goro. Vreme je bilo lepo, snega pa nič. Naš pohodnik Jože B. je konec leta praznoval okrogli jubilej in zato nas je presenetil, vsakemu je ponudil kozarec vina, da smo nazdravili. Imeli smo se lepo.