Foto 2022 – Kolesarstvo

KOLESARSKI IZLET RADOVLJICA 16.6.2022

Okrog 8. ure zjutraj je bilo pred vodnjakom na Glavnem trgu zopet živahno.
Danes smo se podali v Radovljico. Rrazporejeni v tri skupine smo se odpeljali skozi Naklo, po strmem klancu v Podbrezje, nato skozi Podnart, Lipnico in Kamno gorico v Radovljico.
Pot je bila naporna, tudi zadnji vzpon v mestno jedro, kjer smo si privoščili kavo in počitek. Pred odhodom pa še spominska fotografija pred Josipininim vodnjakom. Josipina Hočevar (1824-1911) slovenska podjetnica in dobrotnica je bila rojena v Radovljici, v hiši nad mestnim jarkom. Darovala je hišo za učitelje in radovljiškim učencem namenila sklad za podporo in darila, zaradi česar je postala častna meščanka Radovljice. Leta 1906 je darovala sredstva za gradnjo mestnega vodovoda v Radovljici. V znamenje hvaležnosti so ji meščani dve leti kasneje postavili spomenik v obliki vodnjaka. Na vrhu stoji šolarček s knjigo v roki in se naslanja na medaljon s portretom dobrotnice.
Domov smo se vračali skozi Črnivec, Noše, Brezje, Malo Dobro polje, Posavec, Podbrezje in Naklo v Kranj.
Prevozili smo 53 km, izleta se je udeležilo 27 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET ŠINKOV TURN, 7.6.2022

Izpred našega zbirnega mesta pred vodnjakom na Glavnem trgu smo se v treh skupinah zapeljali mimo Tuša do Agromehanike in zavili proti Voklem. Večina cest se obnavlja in smo se zato po poljskih cestah zapeljali do Trboj. Skozi Valburgo in Hraše smo se pripeljali do Dornic. Tu smo zopet zavili na stranske ceste. Po krajšem postanku smo nadaljevali skozi Vodice do Zaloga pri Cerkljah, kjer smo imeli daljši postanek za kavo in pogovor. Od tu smo skozi Brnik, Šenčur in Tuša prispeli v Kranj.
Prevozili smo 47 km, izleta se je udeležilo 24 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET BAŠELJ, 31.5.2022

Danes je bilo pa kar hladno jutro, ko smo se ob 8. uri zbrali pred vodnjakom na Glavnem trgu. Cilj današnjega izleta je bil Bašelj, kjer smo se oglasili tudi pri članici našega društva Dragi.
Ivan nam je opisal pot kje bomo vozili in podal še zadnja navodila glede vožnje in upoštevanja cestno-prometnih predpisov. Nato smo se zapeljali mimo Tuša po naši priljubljeni kolesarski stezi na Visoko, Hotemaže, Breg do Preddvora, kjer smo imeli postanek za kavo. Nato smo se zapeljali v Bašelj. Pot do Bašlja je kar strma. Klanec do Draginega doma pa smo prehodili peš. Draga je pred kratkim praznovala okroglo obletnico in nas je pogostila, mi pa smo ji poklonili simbolično darilo in ker imamo v skupini kar nekaj dobrih pevcev, smo ji tudi zapeli.
Domov smo se vračali čez Žablje, Bobovek in Kokrico v Kranj.
Prevozili smo 32 km, izleta se je udeležilo 23 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET SLAVKOV DOM 24.5.2022

Zbrali smo se pred »vodnjakom« na Glavnem trgu. Razporedili smo se v tri skupine.
Zapeljali smo se čez delavski most, skozi Mavčiče do Medvod. Tu smo imeli pet minutni postanek.
Nadaljevali smo čez Ladjo, Goričane, Seničico do Gostišča Bormes na Golem brdu. Vzeli smo si čas za kavo in zaslužen počitek, saj je bila to letos najtežja kolesarska tura.
Vračali smo se po isti poti do Goričan in nadaljevali po drugi trasi čez Soro, Lipce in ob železnici do Kranja.
Prevozili smo 50 km, izleta se je udeležilo 21 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET TRŽIČ 17.5.2022

Ob 8.uri smo se v treh skupinah odpeljali izpred mestnega vodnjaka proti vasi Naklo in nadaljevali skozi Cegelnico in po klancu navzgor do Podbrezij, kjer smo imeli krajši postanek. Potem smo se odpeljali skozi Kovor in prispeli v Bistrico pri Tržiču, kjer smo imeli postanek za kavo in počitek v naši znani kavarni na Deteljici. Pot smo nadaljevali v mesto Tržič in se na obračališču pri avtobusni postaji obrnili in se mimo zmaja peljali nazaj proti Pristavi in Križam, ter po stranski cesti skozi Sebenje in Žiganjo vas prispeli do Dupelj. Od tu smo nadaljevali zaenkrat še po stari cesti, ob kateri je že nov asfalt za novo kolesarsko pot skozi Strahinj in Naklo, ter prispeli na naše izhodišče v mesto Kranj.
Prevozili smo 42 km, izleta se je udeležilo 31 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET VODICE 10.5.2022

Danes smo se na Glavnem trgu zbrali že ob 8.uri. Ivo in Ivan sta nam dala nekaj
navodil in informacij o današnji poti. Zopet smo se zapeljali mimo Tuša po naši
lepi gozdni kolesarski cesti in nadaljevali skozi Šenčur in del poti po kolesarski stezi ob brniškem letališču, zavili na Vašco in do Lahovč, kjer smo imeli ob ribniku prvi postanek. Nato smo se zapeljali mimo Vodic v Smlednik in do Valburge, kjer smo si privoščili počitek in kavo.
Vračali smo se skozi Mavčiče, Trboje in Hrastje v Kranj.
Prevozili smo 41 km, izleta se je udeležilo 26 kolesarjev.

KOLESARSKI IZLET VELESOVO 3.5.2022

Težko pričakovana kolesarska sezona se je začela. V torek ob 9. uri zjutraj smo se zbrali pri mestnem vodnjaku na Glavnem trgu. Razporedili smo se v tri skupine. Zapeljali smo se mimo Tuša in po gozdni kolesarski cesti. Prvi postanek smo imeli na začetku Srjanske učne poti.
Nato smo se odpeljali v Velesovo, kjer smo imeli v KANTINI postanek za kavo. Praznovali smo tudi okroglo obletnico naše kolesarke.
Vračali smo se mimo Praprotne police na kolesarsko stezo ob brniškem letališču in nadaljevali skozi Šenčur in mimo TUŠA domov.
Prevozili smo 31 km, izleta se je udeležilo 29 kolesarjev.