BALINARSKA SEKCIJA

Prišel je maj in toplo vreme, kar pomeni za nas balinarje pričetek sezone. S treningi smo  nadaljevali do pričetka oktobra, saj nam je letos vreme z mrazom hitro zaključilo balinanje, ker nas na prostem kar pošteno že zebe v roke. V vsem tem času nas je leto kar nekajkrat pregnal dež. Treniramo in dru-žimo se vsak torek od 9.00 do 11.00 ure.  Vsega skupaj smo opravili 22 treningov, ki so se kljub dolo-čenim 2 uram skoraj vedno potegnili na tri ali štiri ure. Pa kaj, nam je že tako  prijetno, da moramo malo podaljšati. Treningov se je večinoma udeleževalo od 8 do 15 balinarjev.

V letošnjem letu je bilo prvenstvo DU Gorenjske na Jesenicah in se je ženska ekipa odločno odrezala, saj smo osvojile prvo mesto in si s tem pridobile pravico nastopa na državnem prvenstvu. Državno prvenstvo je bilo v mesecu septembru v Postojni in smo postale prve v državi – smo državne prvakinje v balinanju za leto 2014. Bravo dekleta.

Moška ekipa pa tudi ni zatajila, saj nas je z lepo igro odlično zastopala na gorenjskem prvenstvu na Jesenicah.

Ženske balinarke so se udeležile tudi balinarskega turnirja, in sicer 27. avgusta, ki so ga organizirale balinarke DU Komenda. Izmed 9 prijavljenih ekip smo zasedle 5. mesto-vendar ne v naš zagovor-nekaj so pomešali pri žrebu.  Po pravilih bi morale igrati celo za prvo mesto. Toda tako pač je, organi-zator ima zmeraj prilagojena pravila za svojo ekipo.

Naj končam z mislijo, da smo kljub letom in temu primernemu zdravstvenemu stanju (vedno kje kaj boli in zbada) kar prijetna druščina, še vedno tekmovalna, in tudi nismo kar tako.

Upamo, da se nam v prihodnje še kdo na novo priključi in uživa v lepem vremenu, prijetni družbi in balinanju.