Medalje tudi starejšim

medalje

 

Besedilo: Samo Lesjak (Gorenjski Glas)
Kategorija: Arhiv člankov / ponedeljek, 24. februar 2014 / 14:14

Kranj - V Domu krajanov na Primskovem je potekala tradicionalna prireditev Športnik leta upokojenec, na kateri so podelili medalje najuspešnejšim športnikom upokojencem.

Kolajn ne osvajajo le naši odlični športniki na olimpijadi, pač pa jih je Društvo upokojencev Kranj že 23. leto zapored podelilo najboljšim športnikom upokojencem, ki jih je iz leta v leto več. Zlato medaljo so tako za svoje lanske športne aktivnosti zasluženo prejeli Marjan Mihelčič, Marija Friškovec, Magdalena Savernik, Milan Rus in Marija Golob Preisinger, srebrni pa so postali Franc Šmajd, Peter Gregorič, Milena Pavlin, Milica Maretič, Sonja Gregorič in Ivan Strupi. Poleg tega so podelili še osemintrideset bronastih medalj, tako da je bila bera zares bogata, kar kaže predvsem na vsesplošno športno aktivnost starejših. Ti se udeležujejo številnih rekreativnih dejavnosti, kot so pohodništvo, kolesarjenje, namizni tenis, plavanje, balinanje, smučanje pa tudi mnogih drugih, s katerimi – v kombinaciji z zdravo prehrano – skrbijo za 'zdrav duh v zdravem telesu'. »Veseli nas, da je število športno aktivnih upokojencev vsako leto večje,« je dejal Marjan Mihelčič, predsednik Sekcije za šport in rekreacijo pri DU Kranj.

Poskrbeli so za bogat kulturno-zabavni program, kamor so vključili tudi učence OŠ Simona Jenka in tako vzpostavili vez z mlajšo generacijo. »Starejši športniki in rekreativci očitno znajo skrbeti za dobro kondicijo, še pomembnejše pa je druženje in vzpostavljanje prijateljskih vezi, in to bomo tudi nadaljevali,« je sklenil predsednik DU Kranj Franc Šmajd.