SEKCIJA ZA ROČNA DELA

Sekcija za ročna dela je v sezoni 2012/2013 pričela s srečanji 11. septembra 2012 in končala sezono 24. maja 2013. Vpisanih je 24 članic, 2 članici sta odšli, dve sta se vpisali na novo. Članice se dobivamo v prostorih DU Kranj vsak torek s pričetkom ob 15.00 uri. Srečanje traja dve uri, kjer kvačkamo, pletemo, vezemo in tudi klepetamo. Druga drugi pomagamo pri novih modelih in vzorcih. Da se preveč ne zasedimo, imamo po eni uri 5 minut telovadbe.

Med letom smo imele razstavo pirhov, to je bilo za Veliko noč. Sodelovale smo na razstavi ročnih del v avli Gorenjskega glasa. Razstavljale smo na Kokrici, na razstavi vseh društev upokojencev pokrajinske zveze Gorenjske, kjer je sodelovalo 13 društev.

Leto 2013 smo zaključile sezono z enodnevno razstavo ročnih del v DU Kranj ob društveni prireditvi »Pokaži, kaj znaš?«. Kot vedno smo tudi pridno nabirale dobitke za srečelov, ki ga DU Kranj prireja v sklopu srečanja upokojencev-športnikov vsako leto na društveni prireditvi »Športnik leta-upokojenec.«